Teradata’s Borderless Analytics transformeert hybrid clouds naar een enkel analytisch ecosysteem

15 september 2016

Teradata lost zijn belofte in van Hybrid Cloud met nieuwe technologische verbeteringen die extreme flexibiliteit, resource agilty en analytische vrijheid bieden. Teradata elimineert de oude beperkingen van analytics in een enkel technologisch systeem en geeft bedrijven de vrijheid om gegevens te analyseren wanneer en waar ze dat willen, en met de data en platformen die zij nodig hebben, ongeacht waar die verblijven. Teradata ‘Borderless Analytics’ wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste versies van de Teradata QueryGrid software voor analyse op heterogene, multi-system data stores, en Teradata Unity software voor de geautomatiseerde en naadloze orkestratie van een Teradata multi-system omgeving.

teradataOrganisaties bouwen steeds vaker hybride analytisch ecosystemen, waarin een combinatie, van on-premises appliances, on-premises virtualisatietechnologie, managed en public clouds worden gebruikt. Deze multi-system omgevingen zijn nodig omdat bedrijven pieken in het gebruik, beheer en CapEx OpEx moeten opvangen, meerdere gebruikersgroepen moeten bedienen, en er naar streven om analytische verwerking dicht bij de brondata te kunnen doen.

Teradata Borderless Analytics biedt bedrijven de mogelijkheid om multi-system analytische omgevingen eenvoudig te beheren en workloads te verplaatsen om het resource-gebruik te optimaliseren en tegelijk te zorgen voor een naadloze en transparante zakelijke gebruikerservaring. Het maakt ook cross-technologie analytics mogelijk, waardoor gebruikers toegang krijgen tot heterogene analytische processing engines en data stores. Voor sommige bedrijven zal dit betekenen dat on-premise systemen worden uitgebreid naar de cloud, terwijl anderen mogelijk hun cloud zullen aanvullen met on-premise systemen.

Agility is een kritische zakelijke prioriteit, maar de complexiteit van de huidige hybride omgevingen kunnen alles sterk vertragen. Borderless Analytics gaat over infrastructurele flexibiliteit en het ontsluiten van nieuwe use cases,” zegt Oliver Ratzesberger, Executive Vice President en Chief Product Offer van Teradata. “We willen zakelijke gebruikers in staat stellen om waardevolle zakelijke inzichten te vergaren met behulp van hun bestaande tools, om zo de data te gebruiken die ze nodig hebben, ongeacht waar die zich bevinden. We willen dat data scientists en ‘power users’ meer controle hebben over hoe en waar ze hun geavanceerde analytics en voorspellende algoritmes draaien. En we willen we dat DBA’s en systeembeheerders hun verschillende systemen als één geheel kunnen beheren.”

Door Teradata Borderless Analytics te gebruiken, kunnen bedrijven:

  • Naadloos meerdere data stores en analytische engines gebruiken om geïntegreerde zakelijke inzichten te krijgen.
  • Het beheer van multi-system omgevingen vereenvoudigen.
  • Data movement beperken door data te verwerken daar waar deze zich bevindt.
  • Computer resources en data-opslag combineren op basis van business value, waaronder query traffic (‘throttling’), workload management en datacompressie.
  • Beveiliging en data-encryptie behouden.

Borderless Analytics zal in tandem werken met Teradata Everywhere, het meest krachtige, massively parallel processing (MPP) platform ter wereld. Het platform is beschikbaar is op meerdere omgevingen, zoals public cloud, managed cloud, on-premises VMware, en on-premises applicances, wat nieuwe businessmodellen voor organisaties mogelijk maakt.

Pin It on Pinterest

Share This