Interoute breidt uit naar Stockholm met nieuw Virtual Data Centre

7 september 2016

Interoute gaat een nieuwe Interoute Virtual Data Centre (VDC) zone in het Zweedse Stockholm openen. Door de 3 nieuwe toevoegingen in 2016 van Istanbul, Singapore en nu Stockholm, komt het totaal aantal VDC zones op 17.

De nieuwe VDC-zone in Stockholm komt tegemoet aan de groeiende vraag in de regio naar snelle en lokale zakelijke clouddiensten in Scandinavië. Met 100 werknemers in Stockholm, Göteborg, Kopenhagen en Oslo heeft Interoute al geruime tijd vaste voet aan de grond in Scandinavië.

Interoute VDC is een hoogwaardig zakelijk cloud-platform dat rechtstreeks is geschakeld met Interoute’s wereldwijde private netwerk en via een online interface of API kan worden bestuurd. Klanten kunnen hun data in één van de 17 wereldwijde VDC zones plaatsen, waarmee ze complete controle uitoefenen op waar data en applicaties worden gehost. Naast het kosteloos verplaatsen van data tussen de VDC zones, biedt Interoute kosteloze inkomende en uitgaande dataoverdracht voor de verschillende zones. Dit maakt het extreem flexibel en rendabel om een infrastructuur over meerdere Interoute VDC zones uit te breiden en daarmee wereldwijd nieuwe markten te betreden.

Björn Nilson, IT-manager bij Gunnebo, wereldwijd leverancier van security-producten, -diensten en -oplossingen en Interoute VDC klant, zegt: “Gunnebo bedient financieel dienstverleners en de retailmarkt, die tot de strengst gereguleerde branches behoren; security-incidenten en downtime voor organisaties die in deze industrieën opereren, kunnen rampzalig zijn. We wilden zonder in een eigen hardware infrastructuur te investeren onze security-diensten verder uitbreiden om aan een hogere vraag te voldoen. Interoute VDC biedt ons de perfecte oplossing en zorgt voor een volledig te automatiseren, on-demand computersysteem met de bewezen security-, betrouwbaarheid- en schaalbaarheid niveaus waar onze klanten om vragen. Voor ons businessmodel betekent deze aankondiging dat we Interoute VDC kunnen gebruiken om voor het eerst onze klanten te bedienen volgens een pay-as-yo-go model. We zijn verheugd met het openen van een nieuwe zone in de Scandinavische regio en Interoute’s continue toewijding aan het uitbreiden van zijn innovatieve VDC-platform.”

Andrius Preibys, CTO bij MedSciNet, een Zweeds bedrijf dat systemen maakt voor medische onderzoeken, registers en biobanken, zegt: “Onze online software-as-a-service stelt klanten in staat hun data in real-time te benaderen en daarmee na invoer van de laatste patiënt direct de data-analyse te beginnen. Hierdoor is controle over data en waar deze staat cruciaal voor onze compliance. Het Interoute VDC in Stockholm helpt ons klantdata lokaal te hosten zodat we voldoen aan compliance en zodat onze systemen goed presteren.”

Matthew Finnie, CTO van Interoute, geeft aan: “Cloud is een belangrijke voorwaarde voor digital transformation en digitale bedrijfsgroei. Interoute is de eerste wereldwijde leverancier die een zone in de Scandinavische regio kan aanbieden, en publieke en private cloud in één platform combineert. Door de optie te bieden de Interoute cloud te gebruiken, hebben klanten een basis om hun business te transformeren. Gunnebo en MedSciNet zijn geweldige voorbeelden van hoe krachtig zo’n verandering kan zijn in het bieden van de beste services aan klanten.”

Interoute biedt VDC locaties in Amsterdam, Stockholm, Berlijn, Frankfurt, Genève, Zürich, Londen (2x), Slough, Madrid, Parijs, Istanbul, Hong Kong, Singapore, Los Angeles en New York. Interoute biedt een gecertificeerd ISO 20000 en ISO 27001 Quality and Enterprise Security Management System voor het functioneren van zijn cloud oplossingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This