Fortinet lanceert universele draadloze access points

6 september 2016

Fortinet introduceert zijn nieuwe FortiAP-U-reeks van universele draadloze access points (AP’s). Deze reeks is ontwikkeld om de complexiteit van bedrijfsnetwerken te reduceren met de meest flexibele draadloze oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. De innovatieve universele AP’s van Fortinet combineren geïntegreerd beheer en overzicht van het toegangsnetwerk met de superieure beveiliging van de Fortinet Security Fabric.

Bescherming voor Internet of Things-omgevingen met de Fortinet Security Fabric

De draadloze access points uit de FortiAP-U-reeks zijn volledig geïntegreerd met de Fortinet Security Fabric en beschermen de netwerkrand met ingebouwde beveiligingsfuncties en mechanismen voor applicatiebeheer. De naadloze integratie met de Security Fabric maakt het daarnaast mogelijk om het toegangsnetwerk te segmenteren. Dit is de enige effectieve zakelijke beveiligingsstrategie voor het afslaan van cyberaanvallen op IoT-apparatuur en endpoints, nog voordat aanvallers toegang kunnen krijgen tot bedrijfskritische informatie. 

Geautomatiseerd netwerkbeheer, vereenvoudigde toegang en geavanceerde beveiliging

De universele draadloze access points uit de FortiAP-U-reeks vereenvoudigen het gebruik en beheer van toegangsnetwerken. Organisaties kunnen gebruik maken van één type apparaat dat compatibel is met alle platforms voor toegangsbeheer van Fortinet, met inbegrip van de zakelijke FortiWLC WLAN-controllers die met de zakelijke FortiGate-firewall LAN-controllers zijn geïntegreerd en FortiCloud, de controllerloze technologie voor cloud-gebaseerd beheer van draadloze netwerken.

De universele access points kenmerken zich door een innovatieve plug-and-play installatie, waarbij elk apparaat in staat is om automatisch het type beheersysteem vast te stellen en configuratiegegevens op te halen. Dit draagt bij aan een snelle inbedrijfname en zorgt ervoor dat de ICT-afdeling niet langer elke access point hoeft bij te werken.

Prestaties die aansluiten op de huidige en toekomstige toegangsbehoeften

De universele access points van Fortinet zijn ontwikkeld met het oog op de draadloze behoeften van de grootste ondernemingen. Dit uit zich in geavanceerde 2 802.11ac Wave 2-functionaliteit zoals quad-datastromen, uitgebreide ondersteuning voor het 5 GHz-kanaal, een kanaalbreedte van 160 MHz en Multi-User MIMO.

Deze functies optimaliseren de bandbreedte en capaciteit van access point en bieden ondersteuning voor een hoge draadloze dichtheid met multi-gigabit doorvoercapaciteit. Dit wordt aangevuld met geavanceerde beveiliging en een centraal overzicht van alle apparaten die met het netwerk zijn verbonden. De combinatie van deze functies en universele beheermogelijkheden stellen bedrijven in staat om hun omgeving moeiteloos op te schalen naarmate er hogere eisen aan hun draadloze netwerk worden gesteld.

Pin It on Pinterest

Share This