Cloudscene verzamelt informatie over 4.200 cloud providers en 4.700 datacenters

6 september 2016

Cloudscene lanceert een referentiedatabase met datacenter en cloud service providers. In de database zijn bij de lancering ruim 4.700 datacenters en 4.200 cloud en internet service providers uit 110 landen te vinden. 

In de database van Cloudscene wordt allerlei informatie gegeven over datacenters en cloud service providers. Denk hierbij aan informatie over de capaciteit van het datacenter, beveiligingsfeatures, cloudsceneomvang van het datacenter, de exacte locatie en contactgegevens. Daarnaast biedt Cloudscene ook inzicht in de internet en cloud service providers die in specifieke datacenters actief zijn. 

Transparantie in de sector vergroten

Cloudscene is opgericht door de Australische tech entrepreneur Bevan Slattery. Met de database wil Slattery transparantie in de sector wil vergroten en de gefragmenteerde marktplaats voor Infrastructure as a Service (IaaS), colocatie en andere cloud oplossingen wil consolideren. 

“Het primaire doel van Cloudscene is het leveren van betrouwbare en nauwkeurige data aan de markt. Om dit te realiseren hebben we geïnvesteerd in een eigen productontwikkelingsteam en data-analisten uit Australië om onderzoek, analyses en verificatiewerk uit te voeren”, legt Jason Bingham, Chief Operating Officer van Cloudscene, uit. 

Pin It on Pinterest

Share This