Juniper Networks QFX5100 switches gecertificeerd met VMware NSX

2 september 2016

Juniper Networks kondigt aan dat de switches uit de QFX5100-lijn nu gecertificeerd zijn met VMware’s NSX oplossing. Deze certificering onderstreept Juniper’s gevestigde en succesvolle samenwerking met VMware. Met de Juniper Networks en VMware oplossingen, kan Juniper Networks nu innovatie bieden aan klanten die verbeterde applicatie performance willen voor hun cloud-omgevingen.

juniperCloud computing is heel belangrijk om competitief te blijven in het snel veranderende networking landschap van tegenwoordig. Nu bedrijven doorgaan met het migreren naar een Software-Defined Data Center model, zijn compute, storage en networking mogelijkheden gevirtualiseerd en samengebracht met orchestration software. Juniper Networks en VMware introduceren deze netwerk virtualisatieplatforms om klanten de integratie te bieden die zij nodig hebben om succesvol te zijn.

In de aanloop naar de certificering zijn er al veel klanten van Juniper Networks die de gezamenlijke oplossing met succes hebben opgenomen in hun netwerk. “De combinatie van VMware NSX en Juniper Networks heeft ervoor gezorgd dat wij sneller op de zakelijke uitdagingen van onze klanten kunnen reageren”, zegt Joep Piscaer, CTO bij OGD ict-diensten. “We kozen in het bijzonder voor Juniper’s QFX-serie om zijn bewezen interoperabiliteit met NSX en de mogelijkheid om fysieke apparaten te integreren in een virtuele stack. Nu we deze technologie gebruiken voor onze IaaS kunnen klanten hun apparatuur naar het datacenter brengen en deze naadloos integreren in hun virtuele infrastructuur, meestal al binnen een dag in plaats van maanden. We kunnen klanten nu complete controle over hun netwerkomgeving bieden, zodat zij zelf wijzigingen veilig en volgens de huidige wet- en regelgeving in hun fysieke en virtuele workloads on demand kunnen doorvoeren. Dit zien wij als een enorme toegevoegde waarde.”

Als toevoeging op de QFX5100 switches, profiteren bedrijven van het volgende:

  • Juniper Networks MX serie, EX9200 en QFX10000 serie kan dienst doen als Universal SDN Gateway (USG). Dit door het implementeren van niet alleen een two-layer bridgeNetwor, maar ook een routerende gateway voor VMware’s NSX VXLAN overlays.
  • Junos Space Network Director werkt met VMware’s vCenter (onderdeel van vSphere) en NSX om netwerk en VM zichtbaarheid samen te voegen, voor zowel fysiek en virtueel als een overlay en underlay.
  • Network Director ingezet met een Juniper plug-in voor VMware vRealize Operations. Hierdoor krijgt het server infrastructuur operationsteam zichtbaarheid in de netwerkstatus en probleemoplossing complete monitoringtool VMware GUI.

“Wij zijn verheugd dat onze switches uit de QFX5100-lijn nu gecertificeerd zijn voor VMware NSX. Hierdoor krijgen klanten een extra niveau van zekerheid, interoperabiliteit en prestaties op grootzakelijk niveau,” zegt Mike Marcellin, Senior Vice President en Chief Marketing Officer bij Juniper Networks.

Pin It on Pinterest

Share This