Ciena breidt Blue Orbit Ecosysteem uit voor sterkere support voor open, gevirtualiseerde netwerken

2 september 2016

Ciena heeft 30 nieuwe organisaties toegevoegd aan haar Blue Orbit ecosysteem, waaronder Akamai, Ammeon, Check Point, EMC, Netrounds, On.Lan en Sytel Reply. Blue Orbit richt zich op het leveren van applicaties en infrastructuur platforms voor real-world, multi-vendor software-defined networking (SDN) en Network Functions Virtualisation (NFV) implementaties.

ciena-300x35Blue Orbit bestaat nu uit 64 leden die zich allemaal inzetten om de continue transformatie van de netwerkbeheerder naar open, programmeerbare en gevirtualiseerde netwerken te ondersteunen.

Daarnaast heeft Ciena Blue Orbit uitgebreid om zo meer aandacht te besteden aan de samenwerking tussen klanten en organisaties binnen het Blue Orbit-ecosysteem. Dit doen zij door vier verschillende categorieën te creëren: Blue Orbit Community-lid, DevOps Partner, Service Partner en Technology Partner.

Enkele opmerkelijke nieuwe leden van Blue Orbit zijn: Akamai Technologies, de wereldwijde marktleider in Content Delivery Network (CDN) diensten; Ammeon, een toonaangevende IT- en Netwerk-transformatie dienstverlener; Check Point Software Technologies, de grootste aanbieder van netwerk cyber security wereldwijd; EMC, ‘s werelds grootste aanbieder van data-opslagsystemen; Netrounds, een programmeerbare test- en service assurance provider; Open Networking Lab (ON.Lab), een non-profit organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van instrumenten en platforms en het bouwen van open source communities om het volledige potentieel van SDN te realiseren; en Sytel Reply, een toonaangevend consulting-, systeemintegratie en digitale services bedrijf.

Ciena’s Blue Planet Division maakt echte end-to-end service orchestration mogelijk en biedt toonaangevend pakket aan netwerkvirtualisatie, orkestratie en managementsoftware.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This