LogRhythm sluit financieringsronde van vijftig miljoen dollar af

1 september 2016

LogRhythm, The Security Intelligence Company, heeft een nieuwe financieringsronde van vijftig miljoen dollar afgesloten. Met dit nieuwe kapitaal versterkt LogRhythm zijn leiderschap en concurrentiepositie in de flink groeiende markt voor snelle threat detection- en reactieoplossingen – een markt die naar verwachting in 2020 de 23 miljard dollar bereikt volgens onderzoek van Gartner. LogRhythm gebruikt de financiering om zijn wereldwijde aanwezigheid op de markt en investeringen in innovatie verder uit te breiden en zijn balans te versterken. 

LogRhythmDe nieuwe financieringsronde werd geleid door de bestaande investeerder Riverwood Capital in samenwerking met Adams Street Partners, Siemens Venture Capital, Delta-v Capital en leden van LogRhythms managementteam. De ronde bestaat ook uit nieuwe investeerders EDBI (de aparte investeringstak van de Singapore Economic Development Board, gevestigd in Singapore), Exclusive Ventures (de investeringsafdeling van Exclusive Networks, LogRhythms distributeur in de EMEA-regio) en Silver Lake Waterman (het meest recente groeifonds van Silver Lakes).

LogRhythms platform voor unified security intelligence en analytics automatiseert het bepalen, prioriteren en neutraliseren van cyberbedreigingen. LogRhythm zorgt ervoor dat het aanzienlijk minder tijd kost om cyberbedreigingen die het bedrijf zijn binnengedrongen of die van binnenuit komen, op te sporen en erop te reageren. Met zijn snelgroeiende klantenbestand, hoofdzakelijk bestaande uit grotere bedrijven, blijft het bedrijf een sterk wereldwijd momentum ervaren. Al vijf jaar achtereen is LogRhythm erkend als ‘leader’ in Gartner’s SIEM Magic Quadrant en die positie is elk jaar verder verbeterd ten opzichte van de andere spelers in dit segment.

“We zijn blij met deze kans om onze investering in LogRhythm uit te breiden, nu het bedrijf zijn wereldwijde groei versnelt”, zegt Jeff Parks, founding partner van Riverwood Capital. “We blijven onder de indruk van LogRhythms vermogen om technische innovatie aan te jagen en tegelijkertijd het klant- en marktbereik tot nieuwe hoogten te brengen. Het bedrijf loopt voorop en breidt zijn marktleiderschap verder uit in de snelgroeiende markt voor security intelligence en analytics, zoals onlangs ook is erkend door sectoranalisten.”

“We zetten de relatie met onze bestaande investeerders graag voort en hebben daarnaast in een nieuwe ronde – die al overtekend is – ruimte voor verschillende nieuwe investeerders die ons kunnen helpen bij onze voortdurende internationale uitbreiding”, zegt Andy Grolnick, President en CEO van LogRhythm. “We bevinden ons in de vroege fase van een fundamentele marktverschuiving. Organisaties over de gehele wereld beginnen te merken dat geavanceerde mogelijkheden voor detectie en reactie de kern moeten zijn van hun cybersecuritystrategieën. Budgetten voor IT-security gaan ook steeds meer deze kant op, in plaats van een focus op traditionele preventie. Dat we het voorkeursplatform worden voor het ondersteunen van de volgende generatie security operation centers van klanten, biedt voor ons een enorme kans.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This