Zerto Virtual Replication 5.0 brengt disaster recovery van grootzakelijke kwaliteit naar Microsoft Azure

31 augustus 2016

Zerto kondigt de introductie aan van Zerto Virtual Replication 5.0. Deze versie brengt disaster recovery van grootzakelijke kwaliteit naar Microsoft Azure. Andere innovaties in versie 5.0 zijn de eerste hypervisor-gebaseerde One-to-Many-replicatie binnen de branche voor de bescherming van workloads in uiteenlopende datacenterlocaties. Daarnaast brengt 5.0 herstelmogelijkheden tot 30 dagen terug in de tijd en een nieuwe BC/DR-app. Zerto Virtual Replication 5.0 zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 verkrijgbaar zijn.

Zerto-Logo_RGB1“Softwaregedefinieerde en cloud-infrastructuren maken een onstuitbare opmars binnen het bedrijfsleven. Het doet ons een genoegen om samen met Zerto disaster recovery- en migratiefunctionaliteit van grootzakelijke kwaliteit naar Azure-gebruikers en de Microsoft Azure Marketplace te brengen”, aldus Dominic Anschutz, senior partner manager bij Microsoft. “Het beschermen en herstellen van bedrijfskritische ICT-infrastructuren en data is nog nooit zo belangrijk geweest. De voortdurende innovaties van Zerto op het gebied van cloud-beveiliging, datamigratie en veerkrachtige ICT maken het tot een bedrijf waar wij graag mee samenwerken.”

Nieuwe functies in Zerto Virtual Replication 5.0 zijn onder meer:

Meer mogelijkheden voor hybride clouds dankzij ondersteuning voor Microsoft Azure – Zerto Virtual Replication 5.0 biedt ondersteuning voor Microsoft Azure als publieke cloud-bestemming. Dit vormt een aanvulling op de bestaande mogelijkheden van het Cloud Continuity Platform™ van Zerto. Dit voorziet in bescherming van applicaties en migratie van workloads voor private, publieke en hybride clouds. De nieuwe versie biedt consistentiegroepen, replicatie op blokniveau en point-in-time recovery voor zowel VMware vSphere- als Microsoft Hyper-V-omgevingen in Azure. De oplossing kan eenvoudig in gebruik worden genomen dankzij kant-en-klaar geïnstalleerde Azure-drivers voor alle versies van Windows na Vista en diverse Linux-versies. Gebruikers kunnen agressieve doelstellingen hanteren ten aanzien van herstelpunten en hersteltijden (RPO en RTO) en direct kopieën maken van de gerepliceerde schijven. De omvang van de schijven is niet van invloed op de RTO-doelstelling.

Flexibeler SLA-beheer dankzij One-to-May-replicatie – De functie One-to-Many biedt verbeterde bescherming tijdens het migreren van data, maakt het mogelijk om gegevens langere tijd in de cloud op te slaan en stelt gebruikers in staat om virtuele machines te herstellen. Zerto Virtual Replication 5.0 kan een virtuele machine (VM) naar diverse doelplatforms tegelijk repliceren, zoals lokale of externe omgevingen op basis van VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, AWS, Azure en Zerto Cloud Service Provider. De functie One-to-Many maakt het mogelijk om complete locaties op consistente wijze te herstellen en gegevens te beschermen tijdens hun migratie naar nieuwe DR-locaties, zonder enige downtime. Gebruikers kunnen een virtuele machine in meerdere virtual protection groups (VPG’s) onderbrengen om deze gelijktijdig te repliceren naar verschillende doellocaties, met de mogelijkheid om verschillende service level agreements (SLA’s) per VPG in te stellen. Organisaties kunnen zo goedkopere cloud-opslag inzetten voor data die langere tijd moet worden opgeslagen en de lokale productie-opslagcapaciteit ontzien.

Uitgebreid journal dringt de beperkingen rond back-ups terug en reduceert de opslagkosten – Voor bedrijven die data langere tijd moeten opslaan biedt Zerto Virtual Replication 5.0 de mogelijkheid om gegevens te herstellen naar een specifiek tijdstip in een journal, dat nu 30 dagen terug in de tijd gaat in plaats van 14 dagen. Gebruikers kunnen zo elk object binnen een bestandssysteem herstellen naar een specifiek tijdstip tot een maand terug, van SQL-, Oracle- en Exchange-data tot gebruikersgegevens. De uitbreiding van het journal maakt een einde aan de kans op gegevensverlies als gevolg van onregelmatige back-ups. Dankzij compressie van het journal en de nieuwe One-to-Many-functie kan aan elke virtuele machine een eigen journal-historie worden toegewezen. Deze kan per VPG worden ingesteld voor verbeterd SLA-beheer en een efficiënt gebruik van lokale opslag of goedkopere opslag in een externe cloud. De compressie van de gewijzigde gegevens op blokniveau die op de herstellocatie worden opgeslagen draagt bij aan een gemiddelde besparing van 60% van de schuifruimte die wordt benut voor point-in-time recovery van data en applicaties.

BC/DR-app van Zerto maakt het mogelijk om de ICT-omgeving altijd en overal te bewaken – De nieuwe app helpt ICT-professionals om verbonden te blijven, proactief te werk te gaan en te voldoen aan SLA’s. Dit kan door het uitbreiden van de mogelijkheden voor het bewaken van de ICT-omgeving naar mobiele apparaten met Android of iOS. Zij kunnen er zo op toezien dat alle bedrijfskritische applicaties veilig blijven. De app biedt een centraal overzicht van de status van alle Zerto Virtual Managers (ZVM’s), Virtual Protection Groups (VPG’s), waarschuwingen en lopende taken.

“De introductie van Zerto Virtual Replication 5.0 vormt een mijlpaal binnen de BC/DR-branch, omdat de oplossing bedrijven in staat stelt om de veerkracht van hun bedrijfskritische processen te waarborgen”, aldus Ziv Kedem, de CEO en medeoprichter van Zerto. “Dankzij de uitbreiding van de softwarefunctionaliteit van Zerto voor hybride clouds naar Azure, de toevoeging van nieuwe functionaliteit waar klanten om hebben verzocht en het verbeterde gebruiksgemak kunnen onze klanten en partners zich volop concentreren op de groei van hun onderneming in de wetenschap dat zij beschermd zijn tegen alles wat er maar op hun pad kan komen.”

Pin It on Pinterest

Share This