Alle Belgische datacenters op een rij

29 augustus 2016

Voor het eerst zijn alle datacenters in België in kaart gebracht. Het gaat om circa 40 datacenters verspreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het overzicht is gemaakt door Peter Witsenburg – mede-oprichter van Belgium Cloud – en is gepubliceerd door Connexie.

“Big Data is geen hype maar Big Business voor Big Companies die er Big Money mee verdienen. En waar wordt deze data bewaard, verzameld en rondgestuurd? Almaar meer in een datacenter”, schrijft hoofdredacteur Freddy Michielsen in het eerste overzicht van Belgische datacenters. “In België zijn er momenteel een veertigtal, in Nederland een paar honderd en wereldwijd zijn we al een paar jaar de tel kwijt.”

Het uiteindelijke overzicht verschijnt in twee delen. Het eerste deel beschrijft opbouw, connectiviteit, carriers, public neutraal of hybride, verbinding naar de cloud van deze datacenters. In oktober verschijnt deel twee waarin de aandacht vooral uitgaat naar veiligheid, redundatie en power.

De Nederlandstalige pdf van dit overzicht is hier te vinden. En hier de Franstalige variant.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This