Citrix en Microsoft tillen app delivery vanuit de cloud naar hoger plan

26 augustus 2016

Citrix en Microsoft intensiveren hun eerder dit jaar aangekondigde samenwerking op het gebied van cloud applicaties. De bedrijven combineren de eenvoud en snelheid van Microsofts Azure RemoteApp met de zakelijke functionaliteiten van Citrix’ XenApp in een geheel vernieuwde applicatie. De volgende stap in het partnerschap behelst het uitrollen van een Citrix XenApp ‘express’ oplossing, waarmee het aanbieden van applicaties vanuit de cloud nog eenvoudiger en sneller wordt, zonder in te boeten op beheer of gebruikservaring. De nieuwe Citrix-oplossing vereenvoudigt app provisioning, vergroot de mogelijkheden tot monitoring, verhoogt security en optimaliseert de app delivery ervaring.

CitrixDe nieuwe Citrix dienst voor applicatievirtualisatie maakt onderdeel uit van de grotere Citrix Cloud strategie die is ontworpen om applicaties en desktops overal en op ieder apparaat beschikbaar te maken. XenApp ‘express’ bouwt verder op de kracht en flexibiliteit van het Citrix Cloud platform, inclusief de toonaangevende HDX gebruikerservaring, en voegt de beste eigenschappen van Microsoft Azure RemoteApp toe. Citrix en Microsoft werken samen aan een migratiedienst om bestaande gebruikers van RemoteApp zonder horten of stoten over te zetten.

Door gebruik te maken van het vertrouwde en goed beschermde Azure platform, kan via de cloud veilige toegang tot applicaties en data worden geboden. Het nieuwe XenApp ‘express’ vermindert het risico op dataverlies bij verloren of gestolen apparaten. Azure wordt vanwege zijn gekende eigenschappen door toonaangevende overheden, financieel dienstverleners en grote multinationals ingezet. Door de samenwerking met Microsoft te verdiepen, is Citrix in staat de kosten van het aanbieden van desktops en apps te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van security, beheer en presteren van applicaties.

Tijdens het evenement Microsoft Ignite, in september gehouden in het Atlanta (VS), zullen Citrix en Microsoft meer vertellen over XenApp ‘express’ en de hechtere samenwerking tussen beide bedrijven op gebied van cloud. Meer weten over de beschikbaarheid van de nieuwe Azure-gebaseerde applicatievirtualisatiedienst? U kunt zich hier inschrijven om geïnformeerd te blijven over de aanstaande Tech Preview.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This