Red Hat introduceert Red Hat Virtualization 4

25 augustus 2016

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Virtualization 4, de nieuwste versie van zijn op Kernel-based Virtual Machine (KVM) gebaseerde virtualisatieplatform. Red Hat Virtualization 4 gaat de strijd aan met propriëtaire virtualisatieoplossingen op het gebied van complexiteit en kosten door een volledig open, high-performance, veilig en gecentraliseerd managementplatform voor zowel Linux- en Windows-gebaseerde workloads te bieden. Het combineert een krachtige hypervisor met een geavanceerd systeem dashboard en gecentraliseerd netwerk. Het virtualisatieplatform is gebouwd op Red Hat Enterprise Linux en zorgt voor een makkelijke integratie met bestaande IT-investeringen. Tegelijkertijd wordt een basis voor opkomende technologie-implementaties geboden, inclusief gecontaineriseerde en cloud-native applicaties.

Alhoewel virtualisatie een belangrijk element blijft van een datacentra-infrastractuur, veranderen de behoeften van klanten omtrent technologie snel. Grootzakelijke bedrijven die starten met virtualisatie willen een compleet, agile platform dat efficiëntie en open standaarden biedt. Bedrijven die al virtualisatietechnologieën hebben ingezet, raken meer en meer bezorgd over hun investering vanwege de kosten of de mate van innovatie. Red Hat Virtualization 4 is gebouwd op open standaarden en biedt een krachtige, flexibele oplossing voor nieuwe implementaties en helpt bestaande virtualisatiegebruikers te migreren naar een open, uitbreidbare oplossing.

Red Hat Virtualization 4 bevat zowel een high-performing hypervisor (Red Hat Virtualization Host) en een web-based virtualization resource manager (Red Hat Virtualization Manager) voor het beheer van een virtualisatie-infrastructuur.

De nieuwe en verbeterde mogelijkheden van Red Hat Virtualization 4 zijn op het vlak van:

  • Prestaties en uitbreidbaarheid
  • Beheer en automatisering
  • Ondersteuning voor OpenStack en Linux containers
  • Veiligheid en betrouwbaarheid
  • Gecentraliseerde netwerk via een externe API van derden

Prestaties en uitbreidbaarheid

Red Hat Virtualization 4 heeft een nieuwe krachtige hypervisor met een kleinere footprint. Deze hypervisor helpt de installatie van systeempakketten en driver-updates te stroomlijnen, de implementatie van moderne technologieën te vereenvoudigen en biedt betere hardware ondersteuning. Daarnaast kan Red Hat Virtualization nu via Anaconda geïnstalleerd worden, de gemeenschappelijke installer voor zowel de Red Hat Enterprise Linux als de Red Hat Enterprise Virtualization hypervisor.

Het nieuwe platform ondersteunt ook geavanceerde netwerkfunctionaliteiten, en helpt het proces te vereenvoudigen doordat via een nieuwe open API externe netwerkaanbieders toegevoegd kunnen worden en ook ondersteund worden. Deze functies maken centralisatie en vereenvoudiging van de netwerkbeheersystemen mogelijk door Red Hat Virtualization Manager te laten communiceren met externe systemen om netwerkkarakteristieken te bepalen die toegepast kunnen worden op de netwerkinterfaces van een virtuele machine.

Beheer en automatisering

Om de algehele virtualisatie te verbeteren, biedt Red Hat Virtualization 4 een geavanceerd systeem dashboard dat een uitgebreid overzicht van de gevirtualiseerde middelen en infrastructuur biedt. Dit stelt administrators in staat betere diagnoses te stellen en problemen te herstellen voordat ze invloed hebben. Extra beheerfunctionaliteiten zijn:

  • Een storage image uploader, die een browser-gebaseerde interface biedt om beeldbestanden direct of via een externe URL te uploaden. Hierbij zijn geen tools van derden nodig.
  • Geavanceerd migratiebeleid waarmee gebruikers de migratiekenmerken van hosts af kunnen stemmen, tot een individueel VM- of clusterniveau, zodat ze de prestaties kunnen verbeteren en sneller opereren.

OpenStack en Linux containers

Red Hat Virtualization 4 biedt belangrijke ondersteuning voor op Linux-container gebaseerde workloads evenals OpenStack private en hybride cloud deployments. Het ondersteunt Red Hat Enterprise Linux Atomic Host als een configureerbaar gastsysteem.

Gezien het toenemende belang van cloud computing binnen grootzakelijke bedrijven, biedt Red Hat Virtualization 4 ook native ondersteuning voor Red Hat OpenStack Platform Neutron Open vSwitch (OVS). Hierdoor kunnen organisaties gedeelde diensten stroomlijnen en de operationele activiteiten minimaliseren door de inzet van diensten binnen traditionele en cloud-enabled workloads.

Een veiligere virtualisatieomgeving 

Deze nieuw geïntroduceerde functies in Red Hat Virtualization 4 zijn een aanvulling op de veiligheidsassets die in Red Hat Virtualization zitten doordat zijn basis in Red Hat Enterprise Linux ligt. Red Hat Virtualization 4 bevat en ondersteunt sVirt, en is van toepassing op Mandatory Access Control (MAC) voor een grotere VM en hypervisor security. Dit helpt om de algehele beveiliging te verbeteren en de fysieke en virtuele omgeving te weren van kwetsbaarheden die als een aanvalsvector tegen de host of andere VM’s gebruikt kunnen worden.

Red Hat Virtualization is ook diep geïntegreerd met Red Hat Satellite, Red Hat’s systems management oplossing. Red Hat Virtualization Manager biedt inzicht in de host en virtual machine errata. Met Satellite behouden administrators inzicht in de gesteldheid van het systeem evenals de status. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat patches en updates tijdig worden doorgevoerd.

Beschikbaarheid

Red Hat Virtualization 4 is als standalone aanbod beschikbaar, maar ook als geïntegreerd aanbod met Red Hat Enterprise Linux, en als onderdeel van de Red Hat Cloud Suite-oplossing. Bestaande abonnees kunnen naar Red Hat Virtualization 4 upgraden via de Red Hat Customer Portal.

Pin It on Pinterest

Share This