Qualys kondigt wereldwijde strategische samenwerking met Wipro aan

25 augustus 2016

Qualys  gaat strategisch nog intensiever samenwerken met Wipro Limited. Op basis van de samenwerking is Wipro in staat beveiligingsdiensten van Qualys, zoals vulnerability management, policy compliance en web application security, wereldwijd beschikbaar te stellen aan zijn klanten. Wipro integreert tevens het Qualys Cloud Platform (QCP) in zijn bestaande managed security-diensten.

Overal in de wereld passen organisaties hun netwerken aan, omdat steeds meer bedrijfsfuncties zich naar de cloud verplaatsen. Qualys biedt deze bedrijven continue beveiliging en compliance met een centraal beheerd platform dat zichzelf updatet. Het Qualys Cloud Platform zorgt voor inzicht in, controle over, en respons voor wereldwijde IT-assets. Op basis van cloud- en API-technologie schaalt het Qualys Cloud Platform zich on-demand. Ook sluit het naadloos aan op managed security-diensten als die van Wipro.

“Wij zijn zeer verheugd om onze samenwerking met Qualys verder uit te breiden”, zegt Sheetal Mehta, vicepresident en wereldwijd hoofd Cybersecurity & Risk Services van Wipro Limited. “Door gebruik te maken van het Qualys Cloud Platform tezamen met Wipro’s beproefde kwetsbaarheids- en compliance life cycle management-processen, profiteren onze klanten van continue beveiliging en compliance via onderscheidende on-demand beveiligings- en compliance-oplossingen.”

“Wipro heeft wereldwijd een indrukwekkend trackrecord opgebouwd in managed security-diensten en wij hebben er vertrouwen in dat we samen toonaangevende IT-beveiligings- en compliance-oplossingen kunnen leveren aan organisaties over de gehele wereld”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Qualys’ cloud-based leveringsmodel stelt Wipro in staat wereldwijde beveiliging en compliance te integreren in de beheerde omgevingen van zijn klanten.”

Het Qualys Cloud Platform voert jaarlijks meer dan drie miljard IP-scans/audits uit en is gebouwd op zeer schaalbare kerndiensten en een wereldwijde multitenant cloudinfrastructuur. Het design van QCP geeft klanten inzicht in geografisch verspreide en gesegmenteerde netwerken, dynamische cloudomgevingen en endpoints. Dat is van groot belang voor informatiebeveiligingsteams, omdat ze compliance garanderen en IT-assets beveiligen in een zich steeds verder uitbreidende netwerkperimeter. In het centraal beheerde platform vinden kwetsbaarheids- en software-updates realtime plaats. Tevens kunnen informatiebeveiligingsteams on-demand nieuwe dekking, gebruikers en diensten toevoegen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This