Vasco investeert in RASP-specialist Promon

24 augustus 2016

Vasco heeft een belang genomen in Promon, een Noorse ontwikkelaar van beveiligingsoplossingen voor mobiele applicaties. De investering is een uitbreiding van de bestaande relatie met de Noren, waarbij Vasco aangeeft verder samen te werken rond het ontwikkelen de ontwikkeling van security-oplossingen voor mobiele applicaties. Gesprek met Scott Clements, executive vice president en chief strategy officer van Vasco.

Runtime Application Self-Protection

Over de vraag waarom Vasco een investering heeft gedaan in Promon zegt Clements: “De reden is dat Promon een in de applicatie-omgeving geïntegreerde beveiligingstechnologie heeft ontwikkeld, die in staat is om in real-time aanvallen tegen mobiele applicaties te ontdekken en tegen te gaan. Deze zogeheten Runtime Application Self-Protection-technologie (RASP) is een gepatenteerde deep protection-aanpak, die Promon Shield heet. Deze aanpak beschermt al sinds jaar en dag applicaties die door miljoenen mensen worden gebruikt. Met de integratie van Promon’s RASP-technologie in onze eigen producten is Vasco beter in staat om bedrijven in alle marktsegmenten te helpen hun mobiele applicaties te beschermen tegen hack-aanvallen.”

Bancaire markt

Scotts Clements van Vasco: “Promon is een toonaangevende organisatie in Runtime Application Self-Protection-technologie (RASP).”

Scotts Clements van Vasco: “Promon is een toonaangevende organisatie in Runtime Application Self-Protection-technologie (RASP).”

Dat het Belgische bedrijf een belang heeft genomen en Promon niet volledig heeft overgenomen, heeft te maken met de focus van de Noorse firma.”Promon speelt een belangrijke rol in tal van verticale markten, echter niet in de eerste plaats de bancaire markt. Deze markt is vooral voor VASCO een primaire focus. De waarde van Promon ligt in het feit dat hun technologie het snelste kan evolueren doordat het wordt bloot gesteld aan deze diversiteit van markten.”

“Deze strategische investering geeft ons veel vertrouwen dat we eerst en vooral blijven inspelen op de behoeftes en belangen van onze klanten. RASP versterkt daarbij de algemene veiligheid van de Digipass for Apps-portefeuille van Vasco, die veel banken gebruiken om hun mobiele applicaties tegen cybercriminelen te beschermen.”

Rooting en jailbreaking

“RASP biedt in onze visie een superieure bescherming tegen een breed scala van hacks zoals ‘rooting’ of ‘jailbreaking’ van mobiele apparaten. Bij rooting – zoals dit heet bij iOS – en jailbreaking bij Android krijgt een crimineel onbeperkte toegang tot het bestandssysteem, een situatie die natuurlijk iedereen wil vermijden.”

Promon heeft kantoren in Noorwegen en Duitsland, waar Vasco geen eigen vestigingen heeft. Beide bedrijven zijn wel met eigen kantoren actief in landen als de UK en India. Wordt er ook strategisch gedacht om elkaar in bepaalde landen of regio’s te versterken? Clements: “Nee, Vasco en Promon gaan geheel zelfstandig en onafhankelijk van elkaar te werk. Het gaat hier immers om een deelname. Overnames zijn en blijven een onderdeel van de groeistrategie van Vasco, zoals ook minderheidsinvesteringen in relevante technologiebedrijven dit zijn en blijven.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This