Arista voorziet Arista EOS en CloudVision van nieuwe telemetriefuncties

24 augustus 2016

Arista Networks breidt Arista EOS (Extensible Operating System) en CloudVision uit met nieuwe generatie telemetrie- en analysefuncties. Deze verhogen het inzicht van klanten in alle netwerkbelastingen, workflows, en workstreams, waardoor dagelijkse taken sneller kunnen worden uitgevoerd en de operationele kosten kunnen worden teruggedrongen. De nieuwe telemetriefunctionaliteit wordt in het vierde kwartaal van dit jaar toegevoegd aan CloudVision.

Arista CloudVisionArista EOS is een status-gebaseerde software-architectuur op basis van NetDB (Network Database). Daarin slaat Arista EOS de real-time statussen van alle apparatuur op en aggregeert deze vervolgens tot een netwerkbreed overzicht. Door alle statusveranderingen in het netwerk te registreren, krijgen de klanten van Arista vanaf één locatie toegang tot zowel real-time als historische gedetailleerde netwerkviews. De analysefuncties van Arista’s CloudVision-platform maakt het mogelijk telemetrische visualisaties te creëren van alle netwerk-statussen mogelijk.

Mogelijkheden

Status-gebaseerde streamingaanpak van telemetrie biedt de volgende mogelijkheden:

  • Real-time event-gedreven streaming van elke verandering
  • Volledig inzicht in de statussen van alle netwerkapparatuur, inclusief configuratiegegevens, tellers, fouten, statistieken, tabellen, omgevingswaarden, buffergebruik, flowdata etc.
  • CloudVision Analytics Engine voor het uitvoeren van trendanalyses, eventcorrelaties en het genereren van automatische alerts. De benodigde basis voor zowel real-time monitoring als historische forensische eventonderzoeken.
  • Nieuwe telemetrie apps voor de CloudVision-portal, waaronder de Workstream Analytics Viewer, die alle netwerk-statussen zowel eenvoudiger als sneller inzichtelijk maken.
  • Een open framework, gebaseerd op standaard RESTful API’s en de OpenConfig-gebaseerde infrastructuur, voor integratie met complementaire oplossingen van partners en klantspecifieke infrastructuren.
  • Uitbreiding van bestaande EOS Telemetry Tracer functionaliteit naar andere apparatuur, topologie, virtuele machines, containers en applicatiecomponenten.

Uitbreiding partnerecosysteem

Ook voor partners van Arista biedt de nieuwe telemetrieoplossing voordelen. Zo geeft het real-time streamen van statussen hen toegang tot gedetailleerdere informatie dan met andere methoden en diepere integratiemogelijkheden. Die statussen zijn via een API zowel direct uit de apparatuur te halen, als uit de centrale CloudVision-database. Hewlett Packard Enterprise, SAP, Veriflow en VMWare hebben hun ondersteuning daarvoor toegezegd.

Pin It on Pinterest

Share This