Software van Nutanix loopt nu ook op Cisco UCS

22 augustus 2016

De Enterprise Cloud Platform software van Nutanix is nu ook te gebruiken met Cisco UCS (Unified Computing System) servers. Klanten van Cisco krijgen hiermee toegang tot de oplossingen van de marktleider op het gebied van hyperconvergence en kunnen zo de voordelen van de publieke cloud combineren met de veiligheid en beheersbaarheid van een eigen datacenterinfrastructuur. Nutanix is nu beschikbaar bij drie van de vier marktleiders op het gebied van x86 servers.

NutanixDe ontwikkeling komt voort uit de nadrukkelijke behoefte van Cisco-klanten. Om er zeker van te zijn dat belangrijke bedrijfsapplicaties ook op grote schaal kunnen worden uitgevoerd is er eerst uitgebreid getest op meerdere Cisco UCS rack-mount servers. Nu de werking is bewezen kunnen UCS-gebruikers gebruik maken van de Nutanix Enterprise Cloud mogelijkheden, waaronder ondersteuning van diverse hypervisors, geavanceerde data-optimalisatie, schaalbare storage services, one-click software upgrades en nog veel meer. Het Nutanix supportteam is gedurende de volledige IT levenscyclus beschikbaar voor ondersteuning.

Klanten van Cisco en Nutanix kunnen hun investering in netwerktechnologie van Cisco gebruiken om een software defined netwerk en datacenter op te zetten. Nutanix ondersteunt daarbij ook ACI (Application Centric Infrastructure) door de hypervisor in een infrastructuurstack van bewezen oplossingen met gevalideerde interoperabiliteit aan te bieden. Datacentermanagers kunnen het Nutanix enterprise cloudplatform zonder zorgen inzetten voor hun bestaande UCS deployments, zonder dat ze daarbij hun netwerkarchitectuur of beheer aan moeten passen.

“Dat Nutanix software nu op Cisco UCS draait is een volgende stap voorwaarts voor ons en onze klanten. De bouw van een schaalbare en gebruiksvriendelijke Enterprise Cloud die van IT een strategisch voordeel maakt ligt nu ook binnen het bereik van bedrijven met een sterke focus op Cisco,” aldus Patrick van de Werken, Senior Regional Director Northern Europe bij Nutanix.

“Cisco is een van de marktleiders op het gebied van enterprise datacenters,” stelt Dheeraj Pandey, oprichter en CEO van Nutanix. “Vele toonaangevende, internationale bedrijven maken gebruik van hun diensten om bedrijfstransformaties te verwezenlijken. Dankzij de wijdverbreide adoptie van Cisco in het bedrijfsleven was er in de markt veel behoefte aan het ontsluiten van Nutanixsoftware voor het Cisco USC platform. We zijn heel blij dat de Cisco-gebruikers nu van onze diensten gebruik kunnen maken.”

“Silo’s op het gebied van storage-, compute- en virtualisatie kunnen de flexibiliteit en slagkracht van een organisatie behoorlijk remmen,” zegt Steve Dowling, vice president Infrastructure Strategy bij Sirius Computer Solutions. “De combinatie van de applicatie flexibiliteit van Nutanix cloudsoftware en Cisco UCS is ideaal voor platformen die behoefte hebben aan schaalbaarheid en implementatiesnelheid.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This