Teradata koopt Big Data Partnership Consultancy en breidt Open Source Analytics Services uit

15 augustus 2016

Teradata, leverancier van big data analytics toepassingen, kondigt de acquisitie aan van Big Data Partnership, een toonaangevende dienstverlener van big data-oplossingen en trainingen in EMEA. De experts van Big Data Partnership hebben kennis van disruptieve technologieën, zoals Apache Hadoop, en helpen klanten te ontdekken hoe ze met data-science en de adoptie van de laatste big data-technologieën meer data-driven en data-savvy kunnen worden. 

Big data analytics services vormen een snelgroeiende markt, die in 2015 op een waarde 40 miljard dollar werd geschat. Data vanuit Internet of Things sensoren en informatiestromen van consumententechnologieën zorgen voor groei en vergroten de vraag naar multi-genre analytics, nieuwe data-infrastructuren en businessmodellen. Sommige bedrijven experimenteren met big data analytics en investeren en testen in diverse data-platforms en technieken, vaak met  gemengde tot slechte resultaten. Andere bedrijven voegen zich in de wedloop om deskundigen en diensten te kunnen recruteren, nu ze geconfronteerd worden met data-schommelingen van petabyte-grootte.

In deze high-demand en kansrijke markt werd Big Data Partnership in 2012 opgericht door Mike Merritt-Holmes, Tim Seears en Pinal Gandhi. Tegenwoordig heeft Big Data Partnership een zeer getalenteerd team van big data-architecten, engineers, data-scientists en gecertificeerde trainers in dienst die on-site bij klanten werken of vanuit het Londense kantoor. Big Data Partnerschap treedt nu toe tot Teradata’s Think Big consultancy-praktijk, en versnelt daarmee de internationale uitbreiding van Think Big’s open source consultancy services. Het Big Data Partnership-team is een toevoeging aan de consultancy-capaciteiten van Teradata die bestaan uit  strategisch advies, platform neutrale opties en agile implementatie-services voor big data analytics. Teradata maakt zich sterk om haar klanten keuzes geven, met oplossingen die on-premise of in de cloud worden ingezet, met als resultaat dat bedrijven de expertise en inzichten hebben die nodig zijn om de waarde  van al hun data te realiseren.

“Big Data Partnership brengt spannende nieuwe mogelijkheden. Het verbreedt ons analytics services portfolio, vergroot de expertise van Think Big en de samenwerking geeft onze klanten meer keuze, resultaten toegesneden op hun doelen, en waardevolle kennisoverdracht,” zegt Rick Farnell, senior vice president van Think Big, een onderdeel van Teradata Company. “We blijven bezig met het verbeteren van onze world-class oplossingen, zodat we onze klanten kunnen helpen bij het ontwerpen, bouwen en het draaien van analytics. Bovendien past Big Data Partnership Consultancy goed bij Teradata’s steeds sterkere wereldwijde activiteiten op het gebied van analytics. Als gevolg daarvan zien we steeds meer kansen in de services-markt, waar hybride platforms en de integratie van on-premise en cloud-mogelijkheden naadloos evolueren. Wij helpen onze klanten om groot te denken, slim te beginnen en snel op te schalen.”

Door de toevoeging van  nieuw talent en  innovatieve klanten van Big Data Partnership, zal Teradata’s wereldwijde consultancy-organisatie verder groeien, en zorgen voor waardevolle big data analytics expertise in Europa en Azië. De initiële focus zal liggen op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, Zwitserland en China.

“Big Data Partnership is uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor Worldpay bij het ondersteunen van onze reis naar big data analytics. De combinatie van Big Data Partnership en Think Big geeft ons data-engineering van hoge kwaliteit en talent op het gebied van data-science, die onze teams zullen aanvullen bij het succesvol uitvoeren van onze big data-strategie,” zegt Mark Kimber, chief information officer van Worldpay, een toonaangevend bedrijf voor betalingsverkeer met een wereldwijd bereik.

“Onze klanten hebben hun waardering voor ons uitgesproken. Zo stelt een klant dat zijn business, ‘in een paar maanden tijd een paar jaar vooruit is gegaan,’ door te werken met Big Data Partnership. Onze mensen zijn missiegedreven en begrijpen het belang en de impact van ons consultancy-werk volledig. We waarderen ook de reikwijdte, de omvang en het talent van Teradata’s wereldwijde analytics-organisatie, en we zijn verheugd om onze expertise uit te mogen breiden naar de bedrijven die Teradata vertrouwen met hun meest waardevolle data-assets,” aldus Mike Merritt-Holmes, oprichter en chief strategy officer, Big Data Partnership. “We kijken uit naar de uitbreiding van onze expertise en diensten, en hopen zo beter te voldoen aan de groeiende vraag naar big data analytics services over de hele wereld en in de wereldwijde Teradata gemeenschap.”

Big Data Partnership heeft een bewezen aanpak om bedrijven te helpen succesvolle big data-programma’s te implementeren op basis van een snelle evaluatie van de technologie, de business en volwassenheid op het gebied van governance. Big Data Partnership heeft een volledige levenscyclusbenadering waarmee de big data-assets van een klant worden geëvalueerd in elke fase van de ontwikkeling, en geeft daarover uitgebreide aanbevelingen. Deze expertbegeleiding helpt organisaties om hun investeringen in big data-technologieën te beschermen, unieke inzichten te genereren en effectievere, veiligere uitvoering te bereiken, evenals een snellere time-to-market. Big Data Partnership heeft kennis van en bewezen ervaring met het toepassen van geavanceerde data-wetenschap, machine learning en real-time feeds om geavanceerde besluitvorming te versnellen.

De methodologie van Big Data Partnership is een aanvulling op de bewezen open source consultancy-aanpak van Think Big (genaamd Think Big Velocity), die een klant diensten aanbiedt in elke fase van hun big data-initiatieven en ze stap-voor-stap verder brengt naar  een vooraf overeengekomen positief resultaat. Think Big doet dit door middel van een agile aanpak en skills, waarmee klanten voortdurend worden geholpen om nieuwe open source productie-analytische oplossingen te innoveren, ontwikkelen, implementeren,  beheren, en te optimaliseren.

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. Teradata blijft investeren in open source-technologie en consulting services, en het uitbreiden van het erkende leiderschap van het bedrijf op het gebied van big data analytics en uitgebreide Hadoop-geoptimaliseerde systemen en diensten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor and consultant @ Belgium Cloud, DatacenterWorks, InfosecurityMagazine.be, Green IT Amsterdam and Mepax

Pin It on Pinterest

Share This