EXIN lanceert nieuwe DevOps Master Certificering

8 augustus 2016

Internationaal Examen Instituut EXIN breidt zijn portfolio uit met de unieke certificering EXIN DevOps Master. Deze DevOps Master certificering bestaat uit een examen en praktijkopdrachten die tijdens een verplichte training succesvol worden uitgevoerd zodat de kunde en de competenties van de aanstaande DevOps Masters worden aangetoond.

DevOps is een cruciaal onderdeel van een geïntegreerde Agile aanpak. Het woord DevOps zelf is een verbinding van ‘Development’ en ‘Operations’. Het beoefenen van DevOps benadrukt de samenwerking en communicatie van zowel software-ontwikkelaars en andere (IT) professionals. Hierdoor kan bouwen, testen en het opleveren van software sneller en betrouwbaar gebeuren.

De groeiende vraag in de markt

De DevOps beweging groeit snel. De adoptie van DevOps in organisaties is van 66% in 2015 toegenomen naar 74%c in 2016. Dit jaar DevOps zal blijven evolueren naar een mainstream bedrijfsstrategie (bron: Gartner) en standaarden zullen gaan ontstaan. In de afgelopen twee jaar steeg het baanaanbod voor DevOps op Indeed.com met 75% en op LinkedIn groeide het aantal vermeldingen van DevOps als een vaardigheid met 50%.
Met deze groei zal ook de vraag naar DevOps professionals met de juiste competenties toenemen. EXIN CEO Bernd Taselaar: “Geen enkele andere DevOps certificering richt zich op de praktijk van DevOps en de ontwikkeling van competenties, zoals de EXIN DevOps Master. Bewezen vaardigheden en competenties zijn precies wat deze groeiende markt nodig heeft.”

EXINDe EXIN DevOps Master certificering is dan ook ontwikkeld om aan de vraag uit de markt te voldoen. Global EXIN partners zoals Hewlett Packard, Automic, Global Knowledge, Sogeti en TPS Certificate Institution in Japan verzochten deze certificering en zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling.
Toshio Horikiri, de voorzitter van de raad van bestuur bij TPS Certificate Institution onderschrijft de nieuwe EXIN DevOps Master: “Het is zeer nuttig, omdat het DevOps proces niet zo eenvoudig ontwikkeld kon worden in het verleden omdat er te veel verschillende technologieën, praktijken en instrumenten aanbevolen werden. Ook werd deze bedrijfscultuur geïntroduceerd door te veel verschillende publicaties. Deze EXIN certificering zal ons zeker helpen bij de ontwikkeling van een DevOps proces op een juiste manier, weg van de chaos van vandaag. We zijn erg dankbaar te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit programma.”

Pin It on Pinterest

Share This