Emerson en Platinum Equity akkoord over verkoop Emerson Network Power

3 augustus 2016

Emerson maakt bekend een akkoord te hebben bereikt over de verkoop van Network Power aan investeringsmaatschappij Platinum Equity en een groep mede-investeerders. De transactie heeft een waarde van in totaal 4 miljard dollar.

Emerson Network PowerHet bedrijf kondigde op 30 juni 2015 aan Network Power als een losstaand bedrijf op de markt te willen zetten.Dit bedrijfsonderdeel levert bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën voor ICT-systemen waaronder andere noodstroomvoorzieningen voor datacenters. De verkopen van Network Power liepen in de periode 2011 tot en met 2014 echter met 28% terug, wat vooral te danken lijkt te zijn aan het groeiend aantal bedrijven dat ervoor kiest datacenterdiensten af te nemen. De vraag naar de producten van Network Power loopt hierdoor terug.

Scott Barbour

Naar verwacht wordt het akkoord op 31 december 2016 afgerond. Daarmee rondt Emerson het scheidingsproces van Network Power af. Het bedrijfsonderdeel blijft na de splitsing onder leiding staan van Scott Barbour, die eerder Executive Vice President van Emerson en Business Leader van Network Power was. Emerson houdt een minderheidsbelang in Network Power.

Eerder nam Platinum Equity ook al een meerderheidsbelang van 51% in de embedded computing en power business van Emerson. Deze deal werd in november 2013 gesloten. Het bedrijfsonderdeel opereert sindsdien onder de naam Artesyn Embedded Technologies.

Pin It on Pinterest

Share This