Eaton’s Intelligent Power Manager software integreert nu ook met VMware vRealize Operations

26 juli 2016

Eaton kondigt de wereldwijde lancering aan van versie 1.52 van de Intelligent Power Manager software, die vanaf nu kan worden geïntegreerd met het VMware-platform vRealize Operations. Datacentermanagers en operationele managers kunnen nu gebruikmaken van de Intelligent Power Manager software gekoppeld aan het Infrastructure Management pakket. Hierdoor kunnen zij de gezondheid, risico’s en efficiëntie van de UPS-systemen, stroomverdelingsapparatuur en -installaties op dezelfde wijze beheren als ze vRealize Operations van VMware gebruiken om hun IT-apparaten te beheren in een softwaregestuurd datacenter.

“De integratie van Eaton met VMware vRealize Operations zorgt voor een enkelvoudige dashboardervaring voor het beheer van IT-apparatuur, het netwerk, de storage, de stroomvoorziening en de racksystemen. Dit is een directe ondersteuning van de softwaregestuurde datacenterbewaking van VMware waarbij een uniform managementplatform wordt aangeboden voor de volledige datacenterinfrastructuur” verklaart Sajai Krishnan, vice president van productmarketing, Management Suites Business Unit bij VMware. “Klanten kunnen dit beheerpakket gemakkelijk openen via de VMware Solution Exchange. In een paar minuten kunnen ze al gegevens beginnen te verzamelen van Eaton’s Intelligent Power Manager en worden deze geanalyseerd in vRealize Operations van VMware.”

De nieuwste software-integratie van Eaton’s Intelligent Power Manager met VMware zal zorgen voor een gemeenschappelijke gebruikerservaring binnen VMware’s vRealize Operations om stroomvoorziening en apparatuur, zoals UPS-systemen en stroomverdelingseenheden, te monitoren en te beheren. Hierdoor kunnen eindgebruikers niet alleen tijd en geld kunnen besparen, maar eveneens beschikken over een sterke analysetool voor de planning van het stroomverbruik en de verdeling van de werkbelasting. Door vRealize Operations te openen, beschikken managers van datacenters eveneens over voorspellende analysemogelijkheden en slimme waarschuwingen om de nood aan preventief onderhoud in te schatten en/of eventuele reparaties te plannen aan hun apparatuur en randapparatuur voor stroomvoorziening.

Bovendien biedt de Intelligent Power Manager van Eaton eindgebruikers de mogelijkheid om de infrastructuur op een logische wijze uit te schakelen. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat klanten tijd en geld kunnen besparen en tegelijk de risico’s kunnen beperken. De volledige IT-omgeving kan op een reguliere wijze worden uitgeschakeld zonder het risico op crashes van een virtuele machine of een hostserver, zelfs in datacenters die gebruik maken van de High Availability-hostservers van VMware.

“Gezien het feit dat operators overschakelen van een gevirtualiseerd datacenter naar een softwaregestuurd datacenter, is het absoluut noodzakelijk om te kunnen beschikken over een omvattende toepassing om de operaties te beheren. Daarnaast dient het in staat te zijn om stroomverdelingsapparatuur, alsook servers, het netwerk en de opslagcapaciteit, proactief de gezondheid, risico’s en efficiëntie te beheren”, vertelt Hervé Tardy, vice president en general manager, Distributed Power Quality Division bij Eaton. “De nieuwste softwareuitbreidingen van de Intelligent Power Manager – met als belangrijkste vernieuwing de integratie met vRealize Operations van VMware – bieden echte meerwaarde door klanten de mogelijkheid te bieden om het beheer en de sturing van operaties in het datacenter te combineren.”

Met versie 1.52 van de Intelligent Power Manager kunnen klanten PDU’s, die hun IT-infrastructuur ondersteunen, nu veel beter monitoren en managen. Gebruikers kunnen de betrouwbaarheid van PDU-stroken verbeteren door ze via de Intelligent Power Manager software in of uit te schakelen en/of opnieuw op te starten. Bovendien biedt het nieuwste platform meer details voor doelgerichte beheeracties en alarmberichten in het geval van een stroom- of omgevingsprobleem. Klanten hebben meer inzicht in de oorzaak van een alarm zodat ze sneller en nauwkeuriger actie kunnen ondernemen.

Eaton is een Elite level lid van het VMware Technology Alliance partnerprogramma en de Intelligent Power Manager-software is bovendien gecertificeerd VMware Ready, de hoogste goedkeuring door VMware, toegekend op basis van een grondig validatieproces. Versie 1.52 van de Intelligent Power Manager software is al verkrijgbaar in een basisuitvoering, geschikt voor max. 10 stroomapparaten. Daarnaast bestaan er geavanceerde platforms waarbij aan eindgebruikers extra functies en functionaliteiten worden aangeboden voor optimale bewaking en beheer.

Pin It on Pinterest

Share This