‘Agile zorgt voor balans tussen Innovatie, Marktaandeel en Kosten’

25 juli 2016

Organisaties blijken een Agile transformatie uit te voeren om de balans weer terug te brengen in hoeveelheid tijd, die besteed wordt aan realiseren van kostenbesparingen, het vergroten van het marktaandeel (door time-to-market versnelling) en de aandacht voor nieuwe product-innovaties. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder ruim 300 organisaties, uitgevoerd door Xebia.

Gevraagd naar een rangorde van belangrijke criteria komt voor een Agile transformatie van de organisatie komt bij 27 procent ‘cost control’ de eerste plaats. Bij respectievelijk 26 en 20 procent is de belangrijkste reden voor het starten met een Agile transformatie ‘Time-to-Market’ of ‘Innovatie’.  Het is wel opmerkelijk dat ‘ongewenst verloop van personeel’ in veel mindere mate de belangrijkste reden is om met een Agile transformatie te starten. Volgens Enrique Zschuschen, manager van de business unit Agile Coaching bij Xebia zal dit naar verwachting de komende jaren gaan veranderen, de ‘war on talent’ is volgens hem immers al losgebarsten.

Een Agile transformatie brengt de zogenoemde ‘Agile Survival Driehoek’ met zich, welke de  balans in focus tussen innovatie, kosten en marktaandeel blijvend herstelt. Er ontstaat een gezonde focus op klantgerichte product-innovaties. Hierdoor kan de concurrentiestrijd aangegaan met – en gewonnen worden van – de snelle wendbare nieuwkomers in de markt. Zschuschen zegt hierover: “Wanneer deze resultaten bereikt worden zonder een significante kosten toename, dan is de Agile doelstelling en het belang van de ‘Agile Survival Driehoek’ aangetoond.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This