Acronis onthult Acronis Backup 12

21 juli 2016

Acronis kondigt Acronis Backup 12 aan, een fundamenteel nieuwe oplossing ter bescherming van alle digitale bedrijfsgegevens. Nu het merendeel van de bedrijfsactiva gedigitaliseerd wordt opgeslagen en zich niet beperkt tot één enkele apparaat of locatie, heeft het bedrijfsleven alle belang bij een back-up oplossing die specifiek is toegesneden op het leveren van complete databeveiliging en deze nieuwe bedrijfsvoeringsvormen effectief ondersteunt. Acronis Backup 12 is door zijn unieke back-up- en beveiligingsopties bedrijfsgegevens in hybride cloud IT omgevingen een unieke oplossing – of het is ondergebracht in de cloud zelf, in lokale datacentra, virtuele en fysieke systemen, op afstand bestuurde systemen, of op mobiele apparaten.

“Data is tegenwoordig de levensader van digitale bedrijven. Zonder data zouden bedrijven simpelweg niet kunnen voortbestaan,” stelt Serguei Beloussov, mede-oprichter en ceo bij Acronis. “Met Acronis Backup 12 beschikken bedrijven nu over de complete bescherming die in deze nieuwe digitale wereld vereist is, en de mogelijkheid om bedrijfsgegevens onder controle te houden, om het even waar die is opgeslagen, en die in geval van verlies of een aanval van buitenaf sneller dan ooit te voren terug te zetten.”

Het antwoord op de almaar groter worden behoefte aan complete gegevensbeveiliging Legacy back-up oplossingen bieden niet langer adequate bescherming door steeds complexer wordende IT infrastructuren met meervoudige fysieke systemen, virtuele omgevingen, cloud werklasten en de toename van het aantal mobiele apparaten. Sterk toegenomen zijn bijvoorbeeld de risico’s en kwetsbaarheid van bedrijven in relatie tot externe bedreigingen, zoals ransomware. Het aantal aanvallen op mobiele apparaten is sinds 20141met maar liefst met 400% gestegen.

Vandaar dat volgens de Enterprise Strategy Group (ESG) ‘het verbeteren back-up en recovery door bedrijven als een van de belangrijkste IT-prioriteiten voor de komende 12 maanden wordt gezien’.

“We zijn nog nooit zo afhankelijk geweest van onze data als nu. Ook is onze data nog nooit dusdanig gedistribueerd geweest op verschillende services, binnen diensten en op endpoints,” zegt Jason Buffington, hoofdanalist bij Enterprise Strategy Group (ESG). “Omdat de productiewerklasten als maar verder toenemen en de datavolumes meegroeien zijn legacy-oplossingen voor back-up en herstel al heel snel niet meer toereikend, wat de behoefte aan snellere, completere databeveiligingsoplossingen steeds nijpender maakt. Acronis Backup 12 voorziet in deze groeiende behoeften en biedt een oplossing met een uniforme managementconsole die gebruikers en IT-medewerkers in staat stelt data snel te beheren en te herstellen, ongeacht de plek waar de data is opgeslagen.“

Acronis Backup 12 biedt IT managers complete gegevensbeheersing Acronis Backup 12 is de enige oplossing die bedrijven volledige controle biedt van de locaties van hun gegevens, systemen en back-ups, inclusief uitgebreide mogelijkheden voor bescherming van virtuele omgevingen. Daardoor weten IT-managers altijd waar de bedrijfsgegevens zich bevinden en voor wie die toegankelijk zijn, zelfs bij opslag in de cloud.

In geval van dataverlies biedt Acronis Backup 12 bedrijven een uitgebreide reeks herstelopties, waaronder bestands-, e-mail- en databaseherstel; systeemherstel, waaronder bare-metal herstel, ‘active restore’, ‘instant restore’ en vmFlashBack; cloud disaster recovery; en fysiek datatransport. Acronis Backup 12 biedt IT-managers tevens de mogelijkheid om data, applicaties en systemen te migreren naar ieder platform van hun keuze.

Waarom is het nu tijd voor bedrijven om over te stappen naar Acronis Backup 12

  • Virtuele host back-up – Acronis Backup 12 maakt back-ups van VMware ESXi en Microsoft Hyper-V hosts (niet alleen VMs) en herstelt deze op afwijkende hardware voor complete bescherming van virtuele infrastructuren.
  • Cloudconvergentie met nieuwe uniforme webconsole – Maak het IT-managers gemakkelijker dan ooit om cloud- en bedrijfsinterne databeveiliging te convergeren door alle individuele werklastomgevingen te back-uppen en te beheren, inclusief bedrijfsinterne, cloud- en fysieke systemen, virtuele hosts en machines, en werklasten. Vanuit één enkele plek naar alle apparaten.
  • Recovery Time Objectives (RTO) in 15 seconden of minder met Acronis Instant Restore™ – Acronis Backup 12 voorziet in de continuïteitsbehoefte van de ‘always-on’ oganisatie met het gepatenteerde Acronis Instant Restore systeem, waarmee IT-managers hun RTO’s naar enkele seconden kunnen reduceren, door willekeurige fysieke of virtuele Windows of Linux systeemback-ups op een VMware- of virtuele Hyper-V machine te draaien.
  • Ondersteuning voor cloud workloads door nieuwe hybride cloudarchitectuur – Acronis Backup 12 biedt een breed ondersteuningsplatform voor verschillende back-up oplossingen die er zijn , waarmee IT managers niet alleen bedrijfsinterne fysieke en virtuele systemen kunnen back-uppen, maar ook Microsoft Azure VMs en Amazon EC2 instances voor complete beveiliging van de gehele IT-infrastructuur en applicaties.
  • Complete beveiliging voor pc’s, Macs en mobiele apparaten – Acronis Backup 12 ondersteunt de allernieuwste platformen en apparaten en stelt IT managers zo in staat om Microsoft Windows pc’s en tablets, Macs, iPads, iPhones en alle Android apparaten te back-uppen en alle gebruikerseindpunten te beveiligen.

Acronis Backup 12 biedt tevens de breedst mogelijke databeveiligingsondersteuning voor Microsoft infrastructuren en toepassingen, waaronder Microsoft Exchange, Office365, SharePoint, Active Directory, Windows Server, Windows PC, Hyper-V, Azure, alsmede voor Azure Stack, zodra die op de markt is. Acronis Backup 12 is de eerste commerciële oplossing die aankomende Microsoft Windows Server 2016 inclusief Hyper-V met resilient change tracking (RCT).

“In de concurrerende omgeving waar we ons in de begeven is het belangrijk om de nieuwste software te gebruiken om al onze technische informatie te beschermen. De introductie van Acronis Backup 12 wordt positief ontvangen bij Scuderia Toro Rosso omdat het hoogwaardige databescherming en de flexibiliteit biedt die we nodig hebben,” zegt Raffaele Boschetti, hoofd IT bij het Scuderia Toro Rosso Formula 1 Racing Team. “We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met Acronis en de oplossingen op het gebied van databescherming te implementeren in onze fabriek en binnen het race team. Ik ben er zeker van dat beide partijen zullen profiteren van deze technische samenwerking. Het zal ons team helpen om vooruit te blijven gaan.”

“Beheerde IT-beveiliging- en databeschermingsdiensten zijn een must voor iedere organisatie die technologie toepast en data gebruikt om een uitstekende klantervaring te bieden,” zegt Bill Brandel, executive director Advanced Solutions bij Ingram Micro. “Acronis’ nieuwe Backup 12 helpt channelpartners om in te spelen op de behoefte uit de markt aan volledige bescherming en een beheerde backup-oplossing te leveren die zowel virtuele, on-premise en hybride omgevingen ondersteunt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This