Veeam Availability-oplossingen verbeteren beveiliging en verminderen complexiteit

19 juli 2016

De nieuwe Veeam Availability Suite 9.5 die later dit jaar beschikbaar is, integreert volledig met Windows Server 2016 en Hyper-V-technologieën die worden gebruikt in het datacenter. Dat kondigt Veeam Software, leverancier van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise, aan tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference 2016. In samenwerking met Microsoft zorgt Veeam voor betere beveiliging en eenvoudige integratie met Microsoft’s releases van Windows Server 2016, Hyper-V 2016 en bedrijfsapplicaties.

Veeam“Ons doel is om als een van de eerste Availability-oplossingen te bieden, die Windows Server 2016 en Hyper-V 2016-technologieën volledig ondersteunen. En wij willen de meest uitgebreide ondersteuning bieden”, zegt Doug Hazelman, vicepresident Product Strategy van Veeam. “De nieuwste versie van Veeam Availability Suite biedt gebruikers de mogelijkheid om de meest actuele Microsoft-technologie te gebruiken, en zorgt daarnaast voor hoogwaardige beveiliging en complexiteitsvermindering. Samen met Microsoft biedt Veeam de juiste combinatie van virtualisatie en snelle recovery om Availability for the Always-On Enterprise waar te maken.”

De nieuwe integratie met Windows Server 2016 en Hyper-V 2016-technologieën is een van de bijna honderd nieuwe features en uitbreidingen van Veeam Availability Suite 9.5. Het doel van Veeam is rechtstreekse integratie te bieden met een van ’s werelds grootste besturingssystemen en hypervisors en meest gebruikte bedrijfsapplicaties.

“Duizenden grote en kleine organisaties gebruiken Veeam voor Hyper-V-back-up en -bescherming”, zegt Chris van Wesep, directeur Cloud Platform Marketing bij Microsoft Corp. “We zijn erg verheugd om onze samenwerking met Veeam verder uit te kunnen breiden. Zo kunnen wij IT-beheerders nieuwe opties bieden voor efficiënte back-ups en supersnelle recovery, en voor de businesscontinuïteit die ondernemingen nodig hebben om zichzelf te beschermen en productief te blijven. Waar en wanneer dan ook.”

Volledige integratie met Windows Server 2016 en Hyper-V-technologieën in Veeam Availability Suite 9.5 betekent:

  • Windows Server 2016-ondersteuning voor het installeren van Veeam Backup & Replication-onderdelen en ondersteuning als een gastbesturingssystemen van beschermde virtuele machines, waaronder netwerkvrije communicatie met een gast via PowerShell Direct;
  • Windows Server 2016 Hyper-V-ondersteuning, waaronder de integratie met Resilient Change Tracking (RCT) voor back-ups en restores, en ondersteuning voor Hyper-V-hosts die zijn geïnstalleerd op Nano Server en Storage Spaces Direct (S2D);
  • ondersteuning voor Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Active Directory en SQL Server, voor application-aware processing en application item-level recovery’s met behulp van Veeam Explorers, voor snelle RTO’s van minder dan vijftien minuten.

“In een aantal van onze recente onderzoeken zagen we dat het verbeteren van back-up en disaster recovery het belangrijkste doel was voor organisaties in 2016”, zegt Henry Baltazar, Research Director Storage bij 451 Research. “Klanten accepteren downtime nagenoeg niet en dat maakt flexibiliteit in data en workloads de hoofddoelstelling van elke organisatie. De recente uitbreidingen die Veeam introduceerde, helpen klanten van Microsoft de snelle recovery en de businesscontinuïteit te realiseren, die nodig zijn om concurrerend te blijven in het Always-On-tijdperk.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This