Toshiba kondigt eerste softwareonafhankelijke mobiele zero client aan

18 juli 2016

Met de Toshiba Mobile Zero Client (TMZC) introduceert Toshiba Information Systems Benelux de eerste softwareonafhankelijke mobiele zero client-oplossing. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers veilig en efficiënt werken zonder dat er gegevens op de devices zelf worden opgeslagen. De TMZC, die noch een besturingssysteem, noch lokale opslag (HDD of SSD) aan boord heeft, stelt gebruikers, op kantoor én thuis, in staat hun eigen virtuele desktop te benaderen. Alle functies en gegevens zijn beschikbaar via een cloudgebaseerde Virtual Desktop Infrastructure (VDI) van Citrix of VMware. Dit voorkomt dat er malware op het apparaat wordt geïnstalleerd en beperkt het risico dat er gegevens verloren gaan bij verlies of diefstal. Gebruikers van de TMZC laten bovendien geen digitale voetafdruk achter en profiteren ook nog eens van een eenvoudige implementatie vanwege de compatibiliteit met de bestaande IT-infrastructuur van veel bedrijven.

De op maat gemaakte TMZC komt beschikbaar in verschillende modellen gebaseerd op Toshiba’s nieuwste zakelijke laptops. Bij het ontwerp van de zero clients is uitgegaan van Toshiba’s “Make IT work’ filosofie: veiligheid, betrouwbaarheid, connectiviteit en beheerbaarheid. Naast het feit dat gegevens veilig buiten het apparaat zelf worden opgeslagen, biedt de TMZC extra bescherming dankzij het speciale, door Toshiba zelf ontwikkelde BIOS dat elk risico op interventie door onbevoegden elimineert. Het zero client-BIOS reguleert de verbindingen met de beheerserver door middel van een strikte authenticatie en verhindert elke poging tot opstarten vanaf externe devices of ongeautoriseerde netwerken.

Toshiba

Eenvoudige integratie

Het beveiligen van bedrijfsgegevens blijft, naast het streven naar efficiënte, mobiele en veilige manieren van werken, een prioriteit voor bedrijven, met name in het MKB en enterprise segment. Daarnaast biedt de mobiele zero client extra beveiliging dankzij de door Toshiba ontwikkelde Boot Control <image004.png>Service. Deze maakt gebruik van de beveiligde en betrouwbare Microsoft Azure datacenters. De Boot Control Service voorkomt dat verloren of gestolen apparaten nog kunnen opstarten, omdat het niet mogelijk is om traditionele besturingssystemen op deze devices te draaien. Iedere keer dat het systeem wordt opgestart, en periodiek als het actief is, vindt er een authenticatie plaats, zodat apparaten indien nodig op afstand kunnen worden uitgeschakeld. 

Kostenbesparingen

Toshiba2In tegenstelling tot de thin client- en andere zero client-alternatieven die op dit ogenblik voorhanden zijn, biedt de TMZC bedrijven de mogelijkheid mobiel werken veilig te ondersteunen en medewerkers productiever en efficiënter te laten werken, ongeacht waar deze zich bevinden. Dit is aantrekkelijk voor bedrijven die het Nieuwe Werken aan het verkennen zijn. Om organisaties in de toekomst een nog grotere mate van off-premise functionaliteit te kunnen bieden, is Toshiba momenteel bezig diverse connectiviteitsopties, zoals LTE, te ontwikkelen. Behalve bovengenoemde voordelen biedt de TMZC ook kostenbesparingen op de langere termijn. Zo kan een bedrijf echt flexibel werken door het aantal vaste werkplekken aanzienlijk te beperken. Op die manier profiteren organisaties niet alleen van een lager energieverbruik, maar hoeft het ook minder apparatuur aan te schaffen en te onderhouden.

“Hoewel ook thin clients flexibiliteit bieden als het gaat om de wijze waarop bedrijven hun gegevens kunnen opslaan en benaderen om de productiviteit van medewerkers te bevorderen, brengen deze oplossingen nog steeds risico’s en uitdagingen met zich mee,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Stel dat er bijvoorbeeld procedures voor veiligheidsmachtiging ter bescherming van de bedrijfsdata in de thin client zijn ingebouwd, dan worden ook de persoonlijke authenticatiegegevens, die nodig om toegang te krijgen tot informatie op het device, erin opgeslagen. Dit maakt deze informatie, evenals alle andere gevoelige informatie die op het apparaat staat, kwetsbaar. Bovendien werken concurrerende thin clients met een besturingssysteem op het device zelf, waardoor het – bij grotere aantallen – kostbaar en tijdrovend kan zijn om deze te onderhouden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This