Groeiende vraag naar cloud-gebaseerde asset management-systemen

14 juli 2016

Infor maakt een significante groei door op de markt van publieke vervoerders. Verschillende grote klanten in de vervoerssector maken gebruik van Infor Enterprise Asset Management (EAM) en de recente groeispurt is een weerspiegeling van de toenemende mondiale vraag naar technologische oplossingen die veilig, betrouwbaar en efficiënt transport mogelijk maken. Infor heeft in de loop der jaren veel strategische investeringen gedaan in zijn EAM-productenportfolio om de core functionaliteit te finetunen en de performance te optimaliseren, zichtbaarheid te vergroten, preventieve onderhoudsmaatregelen te nemen en de flexibiliteit te bieden van een hostingbedrijf in de cloud.

Grootstedelijk

Een belangrijk deel van de groei is gerealiseerd bij grootstedelijke vervoersorganisaties in grote Amerikaanse steden. Onlangs heeft New York City MTA Infor geselecteerd om te helpen zijn asset management in de hele organisatie te standaardiseren. De organisatie beheert de metro- en buslijnen in de stad, twee spoorlijnen voor forenzen en negen tolbruggen en -tunnels waar meer dan 8,6 miljoen passagiers in het grootstedelijke gebied gebruik van maken.

“De transportsector kent uitzonderlijke uitdagingen op het gebied van asset management. Omdat timing zo’n belangrijke factor is in het halen van onze doelen, gingen we op zoek naar een verbeterd asset management-systeem, dat toch de motor is achter onze organisatie”, zegt Feroze Khan, MTA procurement directer van IT Category Management. “Werken met Infor stelt ons in staat om te focussen op het beheer van softwarebehoeften binnen onze organisatie op een manier die de beste beleving voor onze reizigers oplevert.”

Eerder deed de San Francisco MTA een soortgelijke investering. In de zomer van 2014 koos de metropool voor de cloudversie van Infor EAM. San Francisco MTA, die alle vormen van openbaar vervoer door de hele stad verzorgt, koos voor een nieuwe aanpak die organisatiebreed het beheer van assets stroomlijnt, en efficiëntie verhogende mobiele mogelijkheden biedt zodat werknemers vanaf elke locatie real-time toegang hebben tot het systeem. Verder maakt de Chicago Transit Authority (CTA) al sinds 2011 gebruik van Infor EAM-systemen. En de Amerikaanse busvervoerder en trouwe klant van Infor, First Transit, verhuisde onlangs zijn wagenparkmanagement naar de cloud en voegde mobiele functionaliteiten toe.

Schotse spoorvervoerder in de cloud

De recente groei in de vervoerssector blijft niet beperkt tot de Verenigde Staten. In april van dit jaar heeft ScotRail, een spoorwegbedrijf die verantwoordelijk is voor 95 procent van het Schotse spoorwegnet, met succes een cloud-gehost Infor EAM-systeem geïmplementeerd om de vervoersoperatie en het risicobeheer te verbeteren. ScotRail moet, net zoals vele anderen in de vervoerdersbranche, voldoen aan strenge eisen rond veiligheid, wetgeving, competentie, opleiding en internationale standaardisatie (ISO). Naleving hiervan vereist compromisloze bedrijfsprocessen en real-time ondersteuning van de activiteiten. Infor EAM in de cloud is hiervoor een aangewezen systeem.

“Het installeren van een EAM-systeem op deze schaal in slechts een paar maanden tijd is in alle opzichten een grote opgave”, zegt William Marshall, hoofd engineering bij ScotRail. “Infor handelde ambitieus, professioneel en met duidelijke expertise in het aanpakken van procesmatige uitdagingen en het systeem levert precies wat we nodig hebben om onze doelen te bereiken.”

De door Infor EAM voor de transportsector geleverde diensten reiken echter verder dan de weg en het spoor. Infor heeft een enorm aanbod aan asset management-applicaties die kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke vervoersorganisatie, ongeacht omvang, reikwijdte of variëteit. Vorig jaar leverde Infor een asset management-systeem aan Miami-Dade Aviation voor het preventief onderhoud van vijf regionale luchthavens, waaronder ook Miami International Airport. In totaal heeft Infor in de afgelopen jaren al meer dan 20 vervoersklanten aan zich gebonden voor vloot- en asset management.

Standaardisering van veiligheids- en compliance-normen

“De transportsector is de levensader van de wereldwijde handel. Zonder veilige, efficiënte en betrouwbare vervoersopties, zou de wereld een stuk ontoegankelijker zijn. We streven er altijd naar robuuste asset management-oplossingen aan al onze klanten te leveren, maar weinig bedrijven zijn zo uitermate geschikt voor asset management als de vervoerssector. Het groeiend aantal klanten, groot en klein, die in het afgelopen jaar voor ons hebben gekozen bevestigt dat onze aanpak is afgestemd op de behoeften van de industrie”, zegt Kevin Price, product director bij Infor EAM. “We kijken ernaar uit om voort te bouwen op onze recente successen en onze klanten blijvend te voorzien van tools voor de beste vervoerssystemen.”

Infor blijft investeren in de modernisering van transitmanagement om organisaties in de publieke en private sector te voorzien van de tools die nodig zijn om veilige en betrouwbare vervoeropties te leveren aan burgers over de hele wereld. Dit gebeurt onder meer door het aanbieden van robuuste, speciaal gebouwde systemen die meetbare resultaten leveren zoals verbeterd inzicht in assets en preventief onderhoud. Behalve het leveren van bekroonde oplossingen en best-in-class producten aan de asset management community, heeft Infor publiekelijk gepleit voor de standaardisering van veiligheids- en compliance-normen binnen de publieke infrastructuur, om ervoor te zorgen dat de veiligheid en betrouwbaarheid van vervoer altijd prioriteit blijft.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This