Cisco helpt industrie met overgang naar ‘digital-ready’ netwerken

13 juli 2016

Cisco gaat ontwerpers, ontwikkelaars, partners en klanten helpen om de manier waarop netwerken worden gebouwd en beheerd, radicaal te veranderen. Cisco bereidt de industrie daarmee voor op de komst van digital-ready netwerken. Daarnaast introduceert Cisco nieuwe technologie op het snijvlak van beveiliging en netwerken die het beveiligen van meerdere vestigingen eenvoudiger en effectiever maakt.

ciscoAfgelopen maart lanceerde Cisco de Digital Network Architecture (DNA) – een radicaal nieuwe benadering van networking, die van de grond af aan is ontworpen voor het digitale tijdperk. Naarmate klanten meer mobiliteit, cloud, data-analyse en het Internet of Things (IoT) aan hun bedrijfsvoering toevoegen, wordt het voor IT-afdelingen steeds moeilijker om dit bij te benen. Cisco realiseerde zich dat traditionele netwerken simpelweg niet genoeg kunnen schalen om aan de eisen van een digitale bedrijfsvoering te voldoen. Voor het digitale tijdperk is dus een nieuw type netwerk nodig. Cisco DNA maakt netwerken softwaregestuurd in plaats van hardwarecentrisch, geautomatiseerd in plaats van handmatig en programmeerbaar in plaats van gesloten.

“Door de hardware van de software los te koppelen en meer intelligentie in het netwerk te brengen, vertegenwoordigt Cisco DNA een nieuw tijdperk in networking en vormt daarmee de toekomst van de netwerkindustrie”, zegt Michel Schaalje, Technisch Directeur Cisco Nederland. “Met DNA vindt Cisco de manier waarop we veilige netwerken voor het digitale tijdperk bouwen, opnieuw uit. We hebben geavanceerde securityvoorzieningen ondergebracht in één enkele netwerkarchitectuur. Maar technologie alleen is niet voldoende, we moeten de industrie helpen om de transformatie naar digital-ready netwerken te versnellen. Als onderdeel daarvan introduceert Cisco ook een nieuw certificeringstraject, dat hoogopgeleide netwerkprofessionals aflevert.”

Effectieve beveiliging begint bij het netwerk

Een van de kerneigenschappen van Cisco DNA is dat het netwerk zelf wordt gebruikt om dreigingen beter zichtbaar te maken en een gepast afweerbeleid automatisch in werking te laten treden. Vandaag introduceert Cisco enkele vernieuwingen voor de netwerkbeveiliging van meerdere vestigingen.

• Umbrella Branch
Door deze software te activeren in Cisco’s populaire router voor nevenvestigingen, de Cisco ISR, kan de IT-afdeling content filteren en malware, phishing-pogingen en C2 callbacks blokkeren nog voor deze het netwerk bereiken. Dit is zelfs mogelijk in nevenvestigingen die rechtstreeks op internet zijn aangesloten.
• Stealthwatch Learning Networks License
Dit kan aan het Cisco-netwerk worden toegevoegd, waardoor het een sensor wordt voor dreigingsdetectie, gekoppeld aan een adequaat antwoord.
• Meraki MX Security Appliances met AMP en Threat Grid
Deze oplossing biedt geavanceerde bescherming tegen aanvallen voor ondernemingen met meerdere kantoren of het MKB. De oplossing combineert het cloudgebaseerde beheer van Meraki met best-in-class bescherming, waardoor aanvallen al worden afgeslagen nog voor ze het netwerk bereiken.
• ‘Network readiness’-model
Cisco heeft een network readiness-model ontworpen waarmee klanten kunnen vaststellen hoe ze hun netwerken digital-ready kunnen maken. Dat model analyseert kernelementen van het netwerk zoals automatisering, analyses, beveiliging, cloud en IoT. Vervolgens creëert dit model een vijfstappenplan. Klanten krijgen zo inzicht in de huidige stand van zaken en ontvangen aanbevelingen over welke stappen ze moeten nemen om tot een digital-ready netwerk te komen.

Uit door Cisco gesponsord IDC-onderzoek blijkt dat steeds meer klanten al bezig zijn om hun netwerken te transformeren naar digital-ready.

  • Vier op de vijf bedrijven hebben hun business en netwerkstrategieën nog niet op elkaar afgestemd.
  • Zij die dat wel hebben gedaan, zien een omzetgroei van twee cijfers, vergeleken met bedrijven die dat nog niet hebben gedaan.
  • Het percentage klanten dat een geautomatiseerd softwaregedefinieerd netwerk denkt te gaan implementeren, zal de komende twee jaar meer dan verdrievoudigen, van 13 tot 44 procent.

Pin It on Pinterest

Share This