Belgische foodretailers voldoen aan regelgeving van FOD Financiën met retailoplossing van Ctac

12 juli 2016

Retailzaken waar regelmatig ter plaatse maaltijden worden verbruikt, kunnen vanaf nu kiezen voor de centrale retailoplossing van Ctac. De XV Retail Suite is namelijk door de Belgische overheid gecertificeerd als geregistreerd kassasysteem (GKS). Hiermee voldoen zaken aan de eisen die de Federale Overheidsdienst Financiën sinds 2015 stelt.

ctacEen geregistreerd kassasysteem bestaat uit een kassa, een Fiscale Data Module (FDM) en een gepersonaliseerde kaart (de Vat Signing Card, VSC). Het systeem houdt alle bewerkingen bij, die in de kassa worden ingevoerd. Door zo’n systeem verplicht te stellen in zaken die meer dan 25.000 euro per jaar omzet halen uit maaltijden ter plaatse, wil de Belgische overheid fraude en zwartwerken tegengaan. Voor de certificering van zijn retailoplossing zette Ctac de software development kit van Zwartedoos.be in. Hiermee ontwikkelde de Total Solution Provider een koppeling waarvan de hardware onafhankelijk kan samenwerken met de verschillende verkrijgbare FDM’s (ook wel: zwarte doos).

Dirk Roelandt, General Manager van Zwartedoos: “Een van de pijlers van het huidige succes als marktleider is onze samenwerking met zeer professionele IT-partners. Die spelen een cruciale rol in de noodzakelijke automatisering van de sector. Wij zijn dan ook erg trots dat de GKS-oplossing van Ctac gebaseerd is op onze diensten en producten, en op onze gezamenlijke expertise rond retailautomatisering.”

De XV Retail Suite ondersteunt het afrekenproces vanuit één applicatie. De totaaloplossing heeft een robuuste en intelligente aansluiting met SAP. Voordeel daarvan is, dat winkelmedewerkers eenvoudig artikelgegevens als prijs, promoties en voorraadinformatie uit het SAP systeem kunnen halen.

Willy Koppens, Managing Director bij Ctac België: “Dankzij de certificering staan voor ons alle seinen op groen om de XV Retail Suite in te zetten als afrekensysteem bij Belgische retailers waar klanten gekochte etenswaren ter plekke kunnen consumeren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This