Gigaset pro levert VoIP-oplossing nieuwe locatie UNICEF

11 juli 2016

VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF kiest voor Gigaset pro als leverancier van de complete telefonieoplossing voor haar nieuwe pand. UNICEF verhuisde recentelijk van Voorburg naar een kantoor in Den Haag. De organisatie schakelde IconneCT4u, leverancier van communicatieoplossingen, en Gigaset pro in voor een telefonieoplossing die paste bij haar nieuwe pand, bestaande uit drie verdiepingen en met alleen flexwerkplekken. IconneCT4u implementeerde een VoIP-oplossing bestaande uit een Gigaset pro DECT-systeem met twaalf basisstations en honderd handsets in combinatie met de bestaande VoIP-telefooncentrale van 3CX. 

Lex Kok, senior systeembeheerder bij UNICEF: “In ons oude pand werkten we met een ISDN-telefooncentrale met alleen vaste toestellen en lijnen. In het nieuwe pand wilden we graag volledig overstappen op flexwerken. Dat vraagt om mobiele DECT-toestellen in plaats van vaste telefoons. Met de huidige VoIP-oplossing zitten we altijd goed, ongeacht of we groeien of krimpen. Zo is uitbreiden heel eenvoudig: we hoeven geen extra lijnen aan te vragen of extra licenties en hardware te kopen. Het systeem groeit met onze organisatie mee.”

Naast een sterk verbeterde geluidskwaliteit levert de nieuwe oplossing UNICEF ook de mogelijkheid tot kwaliteitscontrole. Dankzij het VoIP-systeem kan de organisatie telefoontjes van donateurs – die worden gedaan via een extern callcenter – beoordelen op kwaliteit en gebruiken voor trainingsdoeleinden. Ook is in zo’n negentig procent van de gevallen beheer op afstand mogelijk, uitgevoerd door IconneCT4u.

Annejan Bos, oprichter van IconneCT4u: “Vroeger kochten we vooral vaak losse DECT-handsets van Gigaset pro, maar nu het bedrijf een volledig draadloos systeem aanbiedt, zijn we in staat klanten als UNICEF een complete, zakelijke oplossing te leveren. Extra pluspunt is, dat veel mensen de naam Gigaset vaak al kennen van hun handsets thuis, waardoor ze al enthousiast zijn over het merk. Dat maakt het voor ons makkelijker om een telefonieoplossing te verkopen.”

Ron Cottaar, Marketing Director EMEA bij Gigaset pro: “We vinden het een eer dat UNICEF haar nieuwe pand inricht met de toestellen van Gigaset pro. Een belangrijke eis aan de nieuwe toestellen was een goede geluidskwaliteit en bereikbaarheid. UNICEF wordt regelmatig benaderd door de media en wil die continu goed te woord kunnen staan. Met het Gigaset pro DECT-systeem profiteert de organisatie van HD-geluidskwaliteit op elke flexwerkplek en elke verdieping.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This