Nieuwe Tour de France commentator-app

6 juli 2016

Amaury Sport Organisation (A.S.O.) lanceert een nieuwe, digitale applicatie die mediacommentatoren van de Tour de France 2016 direct toegang geeft tot livekoersdata voor betere, uitgebreide verslaggeving en analyse van het evenement.

De nieuwe, webgebaseerde app, speciaal gebouwd voor de Tour de France, wordt geleverd via Dimension Data’s fietsanalyse- en cloudplatform op basis van big data. De app is beschikbaar voor meer dan honderd omroepen – ter plaatse of op afstand – en voor media die grote, wereldwijde sportevenementen uitzenden.

“Voor het ontwikkelen van de digitale oplossing voor de Tour van 2016 hadden wij direct contact met professionele commentatoren van grote fiets- en andere sportevenementen”, zegt Adam Foster, Dimension Data’s Group Executive, Sports Practice. “Zo bepaalden we de beste manier om de data te presenteren, die commentatoren op hun beurt nodig hebben om live verslag te kunnen doen.”

“De koers-analytics van dit jaar bevatten nog meer soorten data, bijvoorbeeld koersinformatie, zoals hoogteverschillen”, zegt Foster. “Deze nieuwe informatie wordt gecombineerd met andere data, zoals snelheid en afstand, en extra koersinformatie, zoals de posities van de deelnemers, data-inzichten en een livenieuwsfeed. Deze gecombineerde data wordt in een visueel toegankelijk format als pushbericht aangeboden in de commentator-app. Hierdoor krijgen commentatoren realtime inzicht in de Tour, voor uitgebreide koersanalyse en verslaggeving.”

Volgens Christian Prudhomme, Director van de Tour de France, A.S.O., biedt Dimension Data succesvol een geheel geïntegreerde digitale oplossing die livekoersdata op nieuwe en boeiende manieren aanbiedt aan een breed publiek.

“De Tour de France 2016 legt een nieuwe lat voor wat betreft ons vermogen om het beste te halen uit de enorme toestroom van livekoersdata die we tot onze beschikking hebben”, zegt Prudhomme. “Dimension Data maakt het niet alleen mogelijk om nog meer data beschikbaar te maken voor onze mediapartners, maar heeft ook de presentatiemanieren verbeterd. De commentator-app is een voorbeeld van hoe we optimaal gebruik kunnen maken van digitale data door die data direct bruikbaar en relevant te maken voor onze doelgroep.”

De A.S.O.’s Tour de France commentator-app is onderdeel van een suite van nieuwe Dimension Data-verbeteringen van de Tour de France live data-tracking-oplossing. Onderdelen hiervan zijn het geïntegreerde onlineportal Race Center dat livekoersdata, -video’s, -foto’s, -social-mediaberichten en

-commentaar combineert, een verbeterde live data-tracking-website die gelinkt is aan Race Center, waarmee kijkers hun favoriete wielrenners realtime kunnen volgen, nieuwe televisiegraphics die omroepen meer opties geven om livedata over wielrenners, teams en route-informatie weer te geven, verbeterde telemetriesensoren die over grotere afstanden en met minder onderbrekingen nauwkeuriger data leveren, en een geüpgraded Dimension Data big-datatruck die dienst doet als fysieke hub voor het leveren van de complete end-to-end digitale oplossing tijdens de Tour de France 2016.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This