Infor neemt Predictix over

5 juli 2016

Infor heeft de overname van Predictix aangekondigd. Predictix is een aanbieder van cloud-nativemachine learning en voorspellende oplossingen voor retailers. De applicaties van Predictix gebruiken next-gen datawetenschappen en big data-analyses om de meest complexe en uitdagende problemen van retailers op te lossen. Predictix zal onderdeel worden van Infor CloudSuite Retail, een moderne suite van bedrijfsapplicaties die vanuit de cloud worden toegepast en speciaal voor het hedendaagse retaillandschap zijn ontworpen. De overname komt zes maanden nadat Infor voor het eerst in Predictix investeerde.

“De overeenkomsten tussen Infor en Predictix waren groter dan we durfden te hopen. Bij beide bedrijven werken hardwerkende, gepassioneerde mensen die echt het verschil willen maken in de retailbranche en daarbuiten,” aldus Charles Phillips, CEO van Infor. “Het uitkopen van de andere investeerders van Predictix is een logische vervolgstap. Zo brengen we de teams nog dichter bij elkaar en beschikken we voortaan over de middelen die nodig zijn om de retailrevolutie versneld op gang te brengen.”

Het Amerikaanse Predictix zag in 2015 het aantal SaaS-abonnementen met meer dan 40 procent stijgen. Dankzij de investeringen van Infor lijkt de groei over 2016 zelfs op meer dan 60 procent af te stevenen. Predictix doet wekelijks voorspellingen voor bedragen die gezamenlijk oplopen tot 60 miljard dollar. Het bedrijf werkt met grote Amerikaanse klanten als Home Depot en Whole Foods Market, evenals 5 van de top 15 wereldwijde retailers. LogicBlox is het technische platform van Predictix en ligt aan de basis van al hun applicaties. Het platform heeft voor een revolutie gezorgd in de ontwikkeling van next-gen voorspellende en sturende applicaties, en trok eerder al investeringen aan van DARPA. Dit is een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie.

“De samenwerking tussen Infor en Predictix heeft de afgelopen zes maanden al uitzonderlijke innovaties opgeleverd op het gebied van retail software. Dat is van levensbelang in een branche waar disruptie de grootste tegenstander is,” zegt Molham Aref, CEO van Predictix. “Dat we nu onderdeel van Infor worden zal onze retailrevolutie alleen nog maar versnellen, omdat we nu schaalvoordeel hebben en de kennis van de twee teams kunnen combineren. Bij ons komen de cloud, analytics, machine learning en selfservice allemaal samen.”

“Naar mijn idee is het gedaan met de ouderwetse methodes,” stelt Greg Girard, program director van omni-channel retail analytics bij IDC Retail Insights. “Het volstaat gewoon niet meer om je voorspellingen en analyses met betrekking tot kosten, assortiment, promotie en andere vraag creërende strategieën op een ouderwetse manier te benaderen. Vandaag de dag is er veel meer nodig. De traditionele methodes zijn voor een heel ander tijdperk ontworpen, lang voordat er ooit sprake was van de flexibele en schaalbare cloud, machine learning en goedkope dataopslag. Niemand kon destijds bevatten wat de complexiteit, schaal en snelheid van omni-channel retail zou worden. Grote retailers zullen in de toekomst veel baat hebben bij de financiële en operatieve vooruitgang die we geboekt hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de binding van trouwe klanten, die veel sterker is dan vroeger.”

Onder de investeerders die zich bij Predictix laten uitkopen behoren Marlin Equity Partners, Kinetic Ventures en ITC Holding Company.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This