Red Hat en Eurotech lanceren IoT cloud-platform

1 juli 2016

Red Hat en Eurotech kondigen de lancering aan van een nieuw, open source Eclipse Foundation project om IoT-apparaten te beheren, van connectiviteit en configuratie tot de applicatie-lifecycle. Het project Eclipse Kapua, gecombineerd met het bestaande Eclipse Kura-project, biedt IoT-ontwikkelaars en eindgebruikers een open platform voor end-to-end IoT-implementaties. Het helpt ze om dure, propriëtaire lock-in te voorkomen en community-gedreven ontwikkeling te versnellen.

eurotech logoRed HatDe samenwerking tussen Red Hat en Eurotech is een belangrijke impuls om open source IoT-oplossingen te stimuleren en markeert de ontwikkeling van het eerste end-to-end open source IoT-platform. Eurotech draagt nu bij aan de bestaande code base voor het Everyware Cloud IoT-cloudintegratieplatform voor het Kapua project. Zowel Red Hat en Eurotech, leiders in de Eclipse IoT community, willen actief deelnemen aan Kapua en Kura. Verder willen zij code ontwikkelen en testen, samenwerken met andere partijen die bijdragen leveren en ten slotte bestaande opensourceprojecten opnemen die geïntegreerd zijn in IoT-oplossingen (bijvoorbeeld Apache, Camel, ActiveMq, Drools etc.).

Eurotech ReliaGATE 20-26, ondersteund door Red Hat

Een essentieel onderdeel van het platform is de intelligente gateway, die ontworpen is om de problemen op te lossen qua schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. Eurotech kondigde eerder deze week ReliaGATE 20-26 aan. Deze intelligente gateway biedt diensten voor data- en apparatenbeheer voor IoT-implementaties die honderdduizenden apparaten omvat. De intelligente gateway neemt de noodzaak weg om grote hoeveelheden gegevens naar een centraal datacenter te sturen voor verwerking. In plaats daarvan worden essentiële data-aggregatie, datatransformatie, integratie en routing afgehandeld door de gateway die het dichtst bij de fysieke apparaten is.

Pin It on Pinterest

Share This