Red Hat CloudForms ondersteunt nu ook Google Cloud Platform

30 juni 2016

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat CloudForms 4.1, de nieuwste versie van de bekroonde open hybride cloudbeheeroplossing. Met de ondersteuning voor Google Cloud Platform biedt Red Hat CloudForms 4.1 meer keuze en flexibiliteit aan klanten die hybride cloud workloads op het Google Cloud Platform, Microsoft Azure of Amazon Web Services willen laten draaien. Daarnaast breidt Red Hat CloudForms 4.1 de beheermogelijkheden uit met software-defined networking (SDN) en biedt een meer uniforme beheerervaring met software-defined datacenters. Ten slotte maakt CloudForms 4.1 het makkelijker om complexe IT-processen te automatiseren dankzij de integratie met Ansible Tower en biedt klanten een eenvoudiger, cloudvriendelijk abonnementsmodel.

CloudForms is een geavanceerd opensourcebeheerplatform voor fysieke, virtuele en cloud IT-omgevingen, dat zowel virtuele machines als containers ondersteunt. CloudForms stelt IT-organisaties in staat om uitbreidbare diensten via een self-service portal aan te bieden. Dit maakt het beheer van de gehele lifecycle mogelijk, van provisioning tot retirement. Het faciliteert ook risicobeheer door geavanceerd compliance-beleid dat kan worden toegepast in zowel greenfield als bestaande omgevingen. Het stelt operators in staat om de kosten per eenheid te optimaliseren dankzij capaciteitsplanning, rapportage en financiële managementfuncties.

Red Hat CloudForms 4.1 biedt een aantal nieuwe functies, waaronder:

  • Ondersteuning voor Google Cloud Platform

Klanten kunnen nu Red Hat CloudForms gebruiken om Google Cloud Platform-omgevingen te beheren. De oplossing is in nauwe samenwerking met Google in de ManageIQ open source community ontworpen.

  • Ondersteuning voor software-defined networking

Naarmate organisaties Red Hat CloudForms adopteren om hun cloud workloads te beheren, moet het beheerplatform veelomvattender zijn. CloudForms 4.1 biedt netwerkbeheer voor OpenStack Networking (Neutron), Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. De oplossing is in nauwe samenwerking met Nuage Networks ontworpen. De nieuwe SDN-mogelijkheden in CloudForms zorgen ervoor dat gebruikers netwerkelementen kunnen ontdekken en beheren terwijl hun relatie met andere delen van de infrastructuur gevisualiseerd worden.

Integratie met Ansible Tower 

Ingebouwde integratie met Ansible Tower maakt het eenvoudiger dan ooit tevoren om CloudForms-klanten te voorzien van complexe applicaties en diensten dankzij een op maat gemaakte automatiseringscode. CloudForms 4.1 heeft toegang tot Ansible Tower om Ansible-automatiseringstaken te laten draaien. CloudForms-klanten kunnen hierdoor gebruikmaken van de populaire Ansible-automatiseringstaal. Bovendien zorgt de Ansible Tower-integratie voor een gemakkelijke samenstelling van complexe diensten door het combineren van native CloudForms service catalog-ondersteuning met Ansible-playbooks.

  • Nieuw cloud-vriendelijk abonnement

Nieuwe flexibele abonnementen zijn per direct voor alle Red Hat CloudForms-klanten beschikbaar. Zij kunnen een abonnement gebruiken voor fysieke servers of cloud-workloads. Het abonnement kan in elke richting worden verplaatst, en zo vaak als nodig, gedurende de abonnementsperiode.

Andere verbeteringen in Red Hat CloudForms 4.1 zijn:

  • Uitgebreide ondersteuning voor Microsoft Azure, waaronder een breder scala aan functies die ondersteuning voor Microsoft Azure cloud images, events, metrieken, de levering van private imagesen volledig lifecycle-beheer omvatten.
  • Een uitgebreid terugvorderingsmodel, waaronder aanpasbare valuta en rentelagen.
  • Nieuwe mogelijkheden voor Red Hat OpenShift Container PlatformSmartState Analysisheatmaps tonen operationeel gebruik, ondersteuning voor aanhoudende datavolumes.
  • Verbeterde self-service gebruikersinterface, toevoegen van een nieuwe shopping cart interface en remote console.

Pin It on Pinterest

Share This