Vopak stapt over op Oracle ERP Cloud voor finance en procurement

29 juni 2016

Koninklijke Vopak, ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag van vloeibare bulkchemicaliën, gassen en olieproducten, heeft Oracle ERP Cloud aangeschaft. Doel is het vervangen van de huidige JD Edwards-applicatie voor de ondersteuning van de finance- en procurement-processen. Door de uitvoering van gedigitaliseerde, interne financiële en inkoopprocessen van een on-premise-oplossing naar de cloud te verplaatsen, wil het bedrijf een volgende stap maken in de optimalisering van zijn backofficeprocessen.

vopakOp dit moment maakt Vopak gebruik van Oracle’s on-premise-oplossing JD Edwards. Hoewel dat volgens het bedrijf nog steeds een goede basis biedt, wordt het tegelijkertijd steeds complexer aanpassingen door te voeren en is er daarom ten behoeve van verdere professionalisering en standaardisering een flexibeler platform nodig. De huidige, complexe omgeving biedt geen eenvoudige oplossingen voor verdere innovatie en brengt ook relatief hoge kosten met zich mee. Oracle ERP Cloud biedt Vopak een uitstekende basis voor de nagestreefde innovatie en flexibiliteit in ICT-oplossingen. Tweemaal per jaar komt een update uit van Oracle ERP Cloud met vele nieuwe functionaliteiten. Deze update kan Vopak met een minimale inspanning in gebruik nemen. Oracle ERP Cloud is verder eenvoudig uit te breiden met extra functionaliteiten binnen finance en procurement. Daarnaast is er voor Vopak de optie om uit te breiden met andere cloud-modules. 

De implementatie zal grotendeels worden verzorgd door Oracle Consulting, onder leiding van een kernteam in Nederland. Oracle ERP Cloud wordt wereldwijd geïmplementeerd in meerdere landen waar Vopak actief is. Als eerste stap worden alle financiële en procurement-processen onder de loep genomen en verwerkt in een global template. Op basis hiervan wordt Oracle ERP Cloud land voor land aangesloten. Vopak is begin juni 2016 gestart met dit proces. 

“Na een zorgvuldig selectieproces van verschillende applicaties, kozen wij voor Oracle Cloud, omdat deze applicatie het best aansluit bij de benodigde functionaliteiten van Vopak”, zegt Marcel Mouw, projectleider bij Vopak. “We zijn druk bezig met de voorbereidingen en merken nu al dat alle partijen erg enthousiast zijn.” 

“Wij zijn er erg blij mee dat Vopak de stap naar Oracle ERP Cloud heeft gezet en daarmee zijn strategische backofficedoelen zal realiseren”, zegt Peter Fleischmann, Sales Director ERP Benelux bij Oracle. “Met Oracle ERP Cloud beschikt Vopak over een best-practices georiënteerde, moderne suite van oplossingen. Door de halfjaarlijkse upgradecyclus wordt Vopak continu voorzien van de nieuwste innovaties die een marktleidend bedrijf als Vopak vereist.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This