Red Hat breidt rond Linux-containers verder uit

29 juni 2016

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van het meest uitgebreide portfolio aan zakelijke Linux-containeroplossingen. Het omvat onder andere gratis ontwikkeltools en een compleet containerplatform. Door in te spelen op het moderniseren van bestaande IT-investeringen en innovatie, biedt Red Hat klanten nu de mogelijkheid op volop te profiteren van containerisatie met veiligere, draagbare en consistente op containers gebaseerde oplossingen. Hierbij worden belangrijke standaarden, zoals het Open Container Initiative (OCI) containerformaat en Kubernetes-orkestratie, ondersteund.

De Linux-containeroplossingen zijn gebouwd op Red Hat Enterprise Linux en bieden:

  • Een betrouwbaar Linux-containerbesturingssysteem via Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Enterprise Linux Atomic Host.
  • Een uitgebreid ontwikkel- en implementatieplatform voor containers dat is afgestemd op een breed scala aan gebruiksscenario’s in Red Hat OpenShift.
  • Enterprise-grade container-native storage met Red Hat Gluster Storage.
  • Uniform containerbeheer met Red Hat CloudForms.

Red Hat OpenShift – één containerplatform voor een breed scala aan enterprise deployments

In juni 2015 werd Red Hat OpenShift de eerste en enige container-centrische, hybride cloudoplossing gebouwd uit het Docker, Kubernetes, Project Atomic en OpenShift Origin upstream project met Red Hat Enterprise Linux als basis. OpenShift biedt een veiliger, stabiel platform voor container-gebaseerde implementaties zonder daarbij concessies te doen aan de huidige IT-investeringen. Hierdoor kunnen bedrijfskritische, traditionele applicaties naast nieuwe, cloud-native en container-gebaseerde applicaties gebruikt worden.

Vandaag heeft Red Hat een uitbreiding aangekondigd van zijn op de OpenShift-technologie gebaseerde container-aanbod, dat als doel heeft bedrijven te helpen bij de adoptie van Linux-containers via verschillende modellen, van de desktop van een ontwikkelaar, tot productie-omgevingen en de hybride cloud. Red Hat OpenShift komt tegemoet aan de behoeften voor de Linux container adoptie lifecycle, waaronder:

  • De adoptie van containers voor lokale ontwikkeling en het stimuleren van de productiviteit van ontwikkelaars via de gratis Red Hat OpenShift Container Local, dat inbegrepen is in de Red Hat Container Developer Kit.
  • Het uitbreiden van de adoptie van Linux-containers en grootzakelijke bedrijven in staat stellen containers in non-production serveromgevingen voor ontwikkeling te evalueren en testen met Red Hat OpenShift Container Lab.
  • Het ondersteunen van grootzakelijke bedrijven die kiezen voor containers voor bedrijfskritische application delivery, van ontwikkeling tot productie met Red Hat OpenShift Container Platform (voorheen OpenShift Enterprise), Red Hat’s flagship containerplatform.
  • Het in staat stellen van klanten om het traditionele datacenter te transformeren naar een private cloud met Red Hat Cloud Suite, dat de componenten van Red Hat OpenShift met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat CloudForms combineert.
  • Het bieden van volledig beheerde, publieke cloudcontainerplatformoplossingen OpenShift Online en OpenShift Dedicated in de publieke cloud met beheer van Red Hat.

Red Hat OpenShift zorgt voor een makkelijkere integratie met Red Hat JBoss Middleware-diensten in een containerarchitectuur, inclusief het onlangs uitgebrachte Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) 7, Red Hat JBoss Fuse, Red Hat JBoss BRMS, Red Hat JBoss Data Grid en meer. Ontwikkelaars kunnen hierdoor nieuwe applicaties sneller bouwen en integreren. Daarnaast kunnen bestaande applicaties makkelijker gemoderniseerd worden en draaien op een container-gebaseerde infrastructuur in de hybride cloud.

Container-native storage met Red Hat Gluster Storage

Als grootzakelijke bedrijven voor een open hybride cloudomgeving kiezen, wordt software-defined storage noodzakelijk. Linux-containers combineren met software-defined storage maakt de overgang voor bedrijven makkelijker. Red Hat is een van de eerste leveranciers die deze overgang mogelijk maakt met de lancering van gecontaineriseerde Red Hat Gluster Storage, nu beschikbaar via de Red Hat Container Registry. Met de nieuwe oplossing kan storage in standaard containers ingezet worden, georkestreerd door Kubernetes en beheerd net als elke andere applicatiedienst die op Red Hat OpenShift draait.

Uniform container- en cloudbeheer met Red Hat CloudForms

Beheer is een cruciaal onderdeel van enterprise-grade containers en Red Hat CloudForms biedt inzicht en controle als onderdeel van de Red Hat container stack. Door de combinatie van hybride cloud en containerbeheer in een enkele interface, biedt Red Hat CloudForms gebruikers inzicht in workloads die draaien op Red Hat OpenShift en de hosting-infrastructuur. Gecombineerd met de mogelijkheden van CloudForms kunnen gebruikers relaties van de container beheren via de platformlaag naar de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) laag of de fysieke host.

Innovatie

Red Hat neemt deel aan diverse communities, van de technologieën die de Linux-kernel evolueren tot de projecten voor Linux-containers en open clouds. De expertise van Red Hat ligt in het combineren van deze technologieën in veiligere oplossingen die bedrijven helpen te innoveren. Daarnaast heeft Red Hat recent Red Hat Open Innovation Labs geïntroduceerd. Dit helpt klanten snel applicaties te ontwikkelen en integreren door microservices te gebruiken, ze in containers in te zetten, en ze te leveren door DevOps-methodologieën in fysieke, cloud en mobiele omgevingen te gebruiken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This