Juniper Networks introduceert Cloud-Enabled Branch voor het inrichten van on demand cloud-diensten

29 juni 2016

Juniper Networks introduceert Juniper Networks Cloud-Enabled Branch. Deze oplossing verandert de regels van het spel door bedrijven en managed serviceproviders de mogelijkheid te bieden om on demand netwerkdiensten voor bedrijfsfilialen te ontwikkelen en deze op geautomatiseerde wijze beschikbaar te stellen.

De nieuwe oplossing maakt deel uit van de flexibele zakelijke cloud-architectuur Juniper Networks Unite en helpt bedrijven met het versnellen van de implementatie van realtime diensten en applicaties voor filialen, met inbegrip van SD-WAN-functionaliteit. Cloud-Enabled Branch is een open platform voor netwerkautomatisering en provisioning zonder menselijke tussenkomst. De oplossing voorziet daarnaast in beveiligingsmechanismen die cyberbedreigingen proactief detecteren en daar op intelligente wijze op reageren. Gebruikers van de oplossing kunnen beveiligingsregels toepassen voor elk filiaal.

Bedrijven staan voor de opgave om hun netwerk te moderniseren om hun groeitempo te versnellen en de productiviteit en samenwerking te verbeteren. Veel van hen beginnen oog te krijgen voor de zakelijke voordelen van private, publieke en hybride cloud-modellen en SaaS-applicaties die ondersteuning bieden voor groei en schaalbaarheid. Het ontbreekt hen echter aan een uitgebreide oplossing voor het implementeren van deze diensten via hun interne ICT-afdeling of een managed serviceprovider. Met dit cloud platform kunnen zij hun bedrijfsprocessen ingrijpend verbeteren met behulp van nieuwe diensten en applicaties. Deze kunnen zij dynamisch beschikbaar stellen met behulp van softwaregestuurde automatisering en een open platform dat ruimte biedt voor diensten van externe leveranciers. Dankzij deze platformaanpak kunnen bedrijven altijd beschikken over de geavanceerde mogelijkheden waar hun bedrijfsvoering om vraagt. Op deze manier kunnen zij een tijdrovende uitrol van hardwarevoorzieningen inruilen voor snelle softwaregestuurde implementaties.

Geografisch verspreide ondernemingen kunnen met Cloud-Enabled Branch on demand netwerkservices voor hun filialen inrichten, compleet met SD-WAN-functionaliteit en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden op locatie en in de cloud. Dit resulteert in een consistente en veilige gebruikerservaring voor elk filiaal. De SD-WAN-functionaliteit helpt bedrijven om kostenbesparingen te realiseren door verschillende netwerkverbindingen te gebruiken voor uiteenlopende bedrijfsapplicaties, zonder nadelige invloed op de stabiliteit of quality of service. Cloud-Enabled Branch biedt centrale automatisering en mogelijkheden voor het inrichten van netwerkservices voor alle bedrijfslocaties. De services kunnen worden aangeleverd via het datacenter of lokaal met behulp van de Juniper Networks NFX250 en Juniper Networks SRX300. Naast de SD-WAN-functionaliteit kunnen verschillende netwerkservices van Juniper Networks en andere leveranciers worden verzorgd door de NFX250, die rekenkracht combineert met netwerkmogelijkheden. Deze oplossing kan worden aangevuld met de geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit van Juniper Networks Sky Advanced Threat Prevention, dat deel uitmaakt van het Software-Defined Secure Network van Juniper Networks.

Cloud-Enabled Branch geeft blijk van de toewijding van Juniper Networks aan voortdurende innovatie ter ondersteuning van bedrijven en managed services die via serviceproviders worden afgenomen. Zoals in de herfst van vorig jaar aangekondigd, legt Juniper Unite de basis voor de ontwikkeling van een flexibel en veilig netwerk voor bedrijven die op snelle en gestroomlijnde wijze cloudapplicaties en diensten in gebruik willen nemen.

Pin It on Pinterest

Share This