Wageningen University & Research Centre versnelt onderzoeksprojecten door migratie naar Oracle Database 12c

22 juni 2016

Om de flexibiliteit te vergroten en het beheer te vereenvoudigen, is Wageningen University & Research Centre (Wageningen UR) overgestapt op Oracle Database 12c. Wageningen UR maakt al lange tijd gebruik van Oracle-technologie voor het ondersteunen van onderzoeksprojecten en de back-officeprocessen.

 

oracleDoor de overstap op Oracle Database 12c profiteert Wageningen UR onder meer van multi-tenant-mogelijkheden, waardoor verschillende databases als één database kunnen worden beheerd. Daardoor is beschikbare hardware beter te benutten en beheer significant eenvoudiger.

 

Daarnaast is het eenvoudiger om nieuwe onderzoeksprojecten snel te voorzien van de benodigde database-resources. Verder biedt Oracle Database 12c verschillende tools om het beheer verder te vereenvoudigen. Zo wist de beheerafdeling de tijd die nodig is voor het volledige patchproces te reduceren van ongeveer zes uur naar een kwartier. Het verbeteren van de interne dienstverlening staat hoog op de agenda van de IT-afdelingen van Wageningen UR en daarmee is nu een grote stap gezet.

 

“Oracle ondersteunt ons al vijftien jaar lang met robuuste databasetechnologie”, zegt Jack Groot, senior database administrator bij Wageningen UR. “Deze nieuwe omgeving stelt ons in staat om de ondersteunende diensten te verbeteren. Daarmee voorzien we onderzoekers en studenten op een kostenefficiënte manier van hoogwaardige technologie.”

 

“Wij zijn enthousiast met de keuze van Wageningen UR voor Oracle Database 12c”, zegt René van Stiphout, Managing Director Oracle Nederland. “Dit biedt hen tal van voordelen, waaronder verbeterd datamanagement, tijd- en kostenbesparingen en vergroting van de flexibiliteit. Hiermee loopt Wageningen UR voorop in Nederland, is het klaar voor de toekomst en kan ze haar onderzoekers en studenten optimaal ondersteunen.”

Pin It on Pinterest

Share This