Qualys breidt security- en compliance-cloudplatform uit met Microsoft Azure-ondersteuning 

22 juni 2016

Klanten van Qualys kunnen nu ook hun centrale, single-pane overzicht van hun beveiliging- en compliance-situatie in Microsoft Azure zien. Dat maakt Qualys mogelijk door een uitbreiding van zijn Virtual Scanner Appliance. Azure-gebruikers zijn nu eenvoudig in staat onjuist geconfigureerde en kwetsbare systemen en applicaties te vinden en snel bedreigingen te herstellen om zo zwakke plekken in de beveiliging te verwijderen.

QualysBedrijfsnetwerken breiden zich steeds verder uit naar de cloud. Organisaties willen dan ook het beheer van de beveiliging en compliancy vereenvoudigen. De Qualys Virtual Scanner Appliance – gecertificeerd voor Microsoft Azure – helpt ze bij het consolideren van vulnerability management, policy compliance en webapplicatiescanningdiensten op virtual machines in Azure op het Qualys-platform. De oplossing is te gebruiken met zowel het Classic- als het Azure Resource Manager-implementatiemodel (ARM). De oplossing is volledig geïntegreerd met het Qualys Cloud Platform.

Ondersteuning voor Classic en Azure Resource Manager

Na de introductie van Azure Resource Manager in 2015 raadt Microsoft het gebruik van Resource Manager aan voor de implementatie van nieuwe middelen en het opnieuw implementeren van bestaande middelen. De twee implementatiemodellen zijn namelijk niet volledig compatibel met elkaar. Om Qualys-klanten die hun Azure-omgeving beheren met een van deze modellen tegemoet te komen, is de Virtual Scanner Appliance getest om te werken met zowel Classic als Resource Manager.

Gecertificeerd voor Microsoft Azure

In samenwerking met Microsoft is de Virtual Scanner Appliance VHD (Virtual Hard Disk) van Qualys nu beschikbaar voor klanten in de Azure Marketplace. Daarmee zijn alle commerciële Azure-regio’s en een aantal compute instance-groottes ondersteund. De Virtual Scanner Appliance heeft de publicatie- en certificeringsprocessen van Azure doorlopen om aan zijn verwachte kwaliteit te voldoen.

“Veel organisaties die assets verplaatsen naar een cloudomgeving, beschikken niet over de tools om de beveiliging effectief te beheren en hun compliance-situatie te evalueren”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “Nu kunnen we samen met Microsoft onze klanten een uitgebreide oplossing bieden, die hen continu inzicht geeft in hun volledige IT-infrastructuur, inclusief de Azure-cloudomgeving.”

“Het is belangrijk dat onze klanten de mogelijkheid hebben hun gecentraliseerde beveiligings- en compliance-audits naar Microsoft Azure uit te breiden”, zegt Nicole Herskowitz, senior directeur Productmarketing Cloud Platform bij Microsoft. “Qualys’ platform voor continue beveiliging stelt Azure-klanten in staat eenvoudig en automatisch onjuist geconfigureerde en kwetsbare systemen en applicaties op te sporen. Dat helpt hen beter om te gaan met de uitdagingen van steeds groter wordende cloudworkloads.”

Pin It on Pinterest

Share This