Zerto haalt voor $20 miljoen aan extra groeikapitaal op

21 juni 2016

Zerto, de leverancier die de norm bepaalt voor de data en applicatiebescherming, -herstel en -migratie in gevirtualiseerde en cloud-datacenters, maakt bekend dat het $20 miljoen aan extra groeikapitaal heeft opgehaald tijdens een Series E1-financieringsronde, geleid door CRV. Ook de huidige investeerders participeerden in deze ronde en gaven daarmee blijk van de sterke bedrijfsprestaties en het marktpotentieel van Zerto. Het geld zal worden gebruikt om de consistente jaarlijkse omzetgroei van meer dan 100% te blijven behalen. Zerto zal zijn aanwezigheid uitbreiden naar nieuwe strategische regio’s en zich toeleggen op de ontwikkeling van nieuwe producten.

De $20 miljoen vormt een aanvulling op de $50 miljoen aan groeikapitaal die Zerto in januari 2016 ophaalde tijdens een financieringsronde onder leiding van Institutional Venture Partners (IVP). Het totale kapitaal dat Zerto tijdens deze E1-ronde ophaalde komt daarmee uit op $70 miljoen. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting voor $130 miljoen aan investeringen weten aan te trekken. De deelname van CRV aan de Series E1-ronde geeft blijk van het enorme groeipotentieel van de markt voor cloud computing, business continuity en disaster recovery (BC/DR), evenals de sterke groei van het klantenbestand van Zerto en zijn lange lijst van tevreden gebruikers. Huidige investeerders zijn onder meer Access Industries via zijn dochteronderneming in Israël – Claltech, 83North, Battery Ventures, Harmony Partners, IVP, RTP Ventures en U.S. Venture Partners.

Zerto groeide in het eerste kwartaal van 2016 vooral in de gezondheidszorg en financiële sector. De groei van het bedrijf is te danken aan de toenemende vraag naar doeltreffende, hardwareonafhankelijke en cloud-onafhankelijke BC/DR-software ter ondersteuning van compliance-processen van organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Zerto realiseerde over 2015 voor het vierde jaar op een rij een omzetgroei van boven de 100 procent.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This