Cisco stelt $10 miljoen beschikbaar voor cybersecurity-opleidingen

14 juni 2016

Cybersecurity is essentieel fundament dat bedrijven nodig hebben om zich te beschermen, vertrouwen te wekken, sneller te reageren, meer toegevoegde waarde te bieden en te groeien. Uit onderzoek komt naar voren dat er wereldwijd in 2019 een tekort zal zijn aan 2 miljoen cybersecurityspecialisten. Om deze kloof te helpen dichten introduceert Cisco het Global Cybersecurity Scholarship programma, een opleidingsprogramma dat voor studenten wereldwijd toegankelijk is. Daarnaast heeft Cisco de certificeringen op securitygebied verbeterd.

Fred Noordam, Cybersecurity Lead Nederland van Cisco: “Cybersecurity is cruciaal voor digitaal succes. Vele CEO’s wereldwijd laten ons weten dat hun vermogen om te innoveren wordt gehinderd door securityzorgen. Dit betekent een grote vraag naar vaardigheden die vandaag de dag niet op grote schaal beschikbaar zijn. We hebben dit programma opgezet om de ontwikkeling van nieuw talent een vliegende start te geven. Het geeft ook de mogelijkheid om de IT security-industrie te diversifiëren en mensen overal ter wereld te bereiken – veteranen, vrouwen en degenen die aan het begin van hun carrière staan – en hen te inspireren een cyberprofessional te worden. Zo maken we een begin om het enorme tekort aan securityprofessionals aan te pakken.”

Scholarship

Het Global Cybersecurity Scholarship Program

  • Om het tekort aan securitytalent aan te pakken, zal Cisco $10 miljoen investeren in een Global Cybersecurity Scholarship Program dat een looptijd heeft van twee jaar.
  • Cisco gaat trainingen, mentor-begeleiding en certificering aanbieden, gericht op een functie als Security Operations Center analist.
  • Cisco biedt het programma aan in samenwerking met grote Cisco Authorized Learning Partners. Het programma gaat van start in augustus 2016 en is bedoeld om de securitykenniskloof aan te pakken en studenten voor te bereiden op de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van netwerksecurity die zij in hun werk zullen tegenkomen.

Updates Certificeringen

  • Cisco introduceert een nieuwe Cyber Ops Certification en reviseert de CCIE Security Certification
  • CCNA Cyber Ops richt zich op de rol van securityanalist in een Security Operations Center (SOC) waar systemen worden gemonitord en aanvallen gedetecteerd. Het laat IT’ers kennismaken met enkele van de vaardigheden die in een SOC nodig zijn en geeft inzicht in hoe de respons wordt gecoördineerd.
  • CCNA Cyber Ops is een uitbreiding van Cisco’s huidige certificeringsaanbod op associate-niveau. Hiertoe behoort ook de CCNA Security kwalificatie die gericht is op de beheerdersrol binnen netwerkbeveiliging.
  • De CCIE Security revisie is gericht op nieuwe vaardigheden op expertniveau en opleidingen die nodig zijn securitymedewerkers voor te bereiden op evoluerende technologieën en dreigingen. Deze revisie omvat evaluaties met betrekking tot de nieuwste securitytechnologieën, waaronder Advanced Threat Protection, Advanced Malware Protection, Next-Generation IPS, virtualisatie, automatisering en informatie-uitwisseling. Dit omvat ook een nieuwe benadering van evaluaties, gericht op het zeker stellen dat de kandidaten kunnen laten zien dat zij beschikken over de kennis en vaardigheden met evoluerende technologieën zoals netwerkprogrammeerbaarheid, cloud en Internet of Things.

 

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This