Fortinet neemt AccelOps over

8 juni 2016

Fortinet maakt bekend dat het AccelOps heeft overgenomen. Dit is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor het bewaken en analyseren van de netwerkbeveiliging. Dankzij deze overname wordt de recent geïntroduceerde Security Fabricstrategie van Fortinet uitgebreid met functionaliteit die het overzicht op de netwerkbeveiliging vergroot en verbeterde mogelijkheden voor het analyseren van beveiligingsdata en de bedreigingsinformatie die wordt aangeleverd door security-oplossingen van uiteenlopende leveranciers.

AccelOps bedient honderden klanten in diverse verticale sectoren. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd binnen de zakelijke markt, de overheidssector en de managed service provider-markt. Fortinet versterkt met deze overname zijn positie in een reeds omvangrijke en groeiende markt en betreedt hiermee ook de SIEM-markt, waarin 2 miljard dollar omgaat. De omvang van deze markt zal volgens Gartner groeien tot 2,9 miljard in 2019.

  • De oplossingen van AccelOps zullen worden aangeboden onder de naam FortiSIEM en deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric. Klanten krijgen daarmee een beter overzicht op de beveiligingsoplossingen van Fortinet en andere leveranciers en kunnen een uitgebreidere strategie voor netwerksegmentatie hanteren, van IoT tot de cloud. De beveiligingsinformatie en analyseresultaten worden verzameld, met elkaar in verband gebracht en rechtstreeks aangeleerd aan de Security Fabric voor geautomatiseerde preventie van bedreigingen.
  • De Next Generation Security Information and Event Management (Next Gen SIEM)-functionaliteit van AccelOps zal samen met informatie over wereldwijde bedreigingen van FortiGuard Labs en feeds met bedreigingsinformatie van externe partijen worden geïntegreerd met de Security Fabric van Fortinet. Bedrijven kunnen zo op basis van een abonnement profiteren van een op prioriteit ingedeelde en gecoördineerde beveiligingsrespons en praktisch toepasbare informatie over cyberbedreigingen.
  • Het Security Operations Center (SoC) en Network Operations Center (NoC) van AccelOps zullen worden ingezet ter ondersteuning van Managed Security Service Providers (MSSP’s) en de Fortinet Support Services, met inbegrip van de nieuwe abonnementsdienst FortiCare 360° Support. Deze dienst voert geautomatiseerde inspecties en prestatiecontroles uit binnen de beveiligingsinfrastructuur van klanten. De dienst doet daarnaast aanbevelingen voor het voorkomen van serviceonderbrekingen en verhelpen van problemen voordat ze van invloed kunnen zijn op de prestaties en netwerkservices.

Ken Xie, oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet: “Bij 60% van alle beveiligingsincidenten worden er al binnen een paar minuten gegevens gestolen. Dit blijft echter onopgemerkt als gevolg van ineffectieve bewakingsmechanismen en het onvermogen om beveiligingsgebeurtenissen met elkaar in verband te brengen. Het gebrek aan een integraal overzicht op gedistribueerde netwerken die gebruikmaken van beveiligingsoplossingen van uiteenlopende leveranciers en de groeiende hoeveelheid en complexiteit van informatie over bedreigingen maken het steeds moeilijker om big data te beschermen. Met de overname van AccelOps breidt Fortinet zijn Security Fabric uit met technologieën die een oplossing voor deze problemen bieden. Dit omvat bewaking van de netwerkbeveiliging en compliance en geavanceerde mogelijkheden voor het analyseren van beveiligingsoplossingen van uiteenlopende leveranciers. Dit maakt het mogelijk om automatisch praktisch toepasbare informatie over bedreigingen aan te leveren aan netwerken, van IoT tot de cloud.” 

Partha Bhattacharya, oprichter en chief technology officer van AccelOps: “Fortinet en AccelOps hebben hetzelfde doel voor ogen: complete en praktisch toepasbare beveiligingsinformatie aanleveren aan het hele netwerk. We blijven vasthouden aan onze missie om klanten te helpen om het beheer van de beveiliging en compliance zo moeiteloos en effectief mogelijk te laten verlopen. De synergie tussen de oplossingen van AccelOps, de visie van Security Fabric en het innovatieleiderschap van Fortinet stelt klanten in staat om te profiteren van optimaal schaalbare en in de praktijk bewezen beveiliging, bedreigingsinformatie en analyses van de prestaties en compliance. Dit biedt grip op netwerkomgevingen in alle soorten en maten waarin gebruik wordt gemaakt van beveiliging- en netwerkoplossingen van uiteenlopende leveranciers.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This