Citrix en Microsoft helpen organisaties digitaal te transformeren met cloud en mobility

30 mei 2016

Citrix en Microsoft kondigden tijdens Citrix Synergy in Las Vegas aan dat zij hun strategisch partnerschap uitbreiden om tegemoet te komen aan de behoeften van moderne werknemers, met applicatie- en desktopvirtualisatie in de cloud, network delivery en enterprise mobility management. Citrix selecteert Microsoft Azure als de cloud die voor de toekomstige roadmap de voorkeur geniet en van strategisch belang is.

Het partnerschap stelt klanten van beide leveranciers in staat om van meer voordelen te genieten, door vanwege het samengaan van cloud, mobile en big data en digitale transformatie hun organisaties een impuls te geven. Daarnaast werken Citrix en Microsoft samen aan nieuwe integraties tussen Citrix XenMobile en NetScaler met de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS), op basis van de wensen van klanten.

Citrix“Voor alle typen bedrijven overal ter wereld van iedere grootte, ligt een geweldige kans om digitale transformatie te omarmen en werknemers in staat te stellen overal en altijd productief te zijn”, zegt Kirill Tatarinov, president en CEO van Citrix. “Onze klanten vragen van Citrix en Microsoft om intensiever samen te werken zodat ze daarmee volledig gebruik kunnen maken van innovaties als Windows 10, Office 365 en Azure. Dit versterkte partnerschap verzekert ons ervan dat we flexibeler kunnen reageren op de wensen van klanten en hen helpen sneller te transformeren naar een digitale bedrijfsvoering.”

Snellere overstap naar Windows 10

Als onderdeel van het uitgebreide partnerschap, bieden Microsoft en Citrix klanten flexibele opties om Windows 10 Enterprise binnen hun organisaties uit te rollen. Later dit jaar zal Citrix klanten die Windows 10 Enterprise in licentie hebben genomen, de optie bieden op een per-user basis Windows 10 imagebestanden via zijn XenDesktop VDI-oplossing te beheren. Dit helpt klanten virtuele apps en desktops uit te rollen en de Windows 10 adoptie te versnellen voor gebruikers van Microsoft’s cloud oplossingen. Citrix klanten kunnen met AppDNA de migratie naar Windows 10 versnellen door gebruik te maken van application lifecycle management tooling, om applicatie compatibiliteitsproblemen op te sporen en op te lossen.

Productiviteit in de cloud met Office 365

Door samen te werken, stellen Citrix en Microsoft bedrijven in staat van voordelen te genieten door de collaboration- en communicatievoordelen van Office 365. Klanten profiteren van een geoptimaliseerde Skype for Business gebruikservaring, aangeboden met de hoge mate van beveiliging van Citrix XenApp en ook binnen XenDesktop VDI-omgevingen. XenApp stelt klanten in staat volledige versies van Office 365 uit te voeren, inclusief Office plug-ins en macro’s, waardoor klanten hun Office 365 abonnement volledig kunnen benutten. 

Uitgebreidere mogelijkheden op vlak van Enterprise Mobility

Citrix en Microsoft integreren Citrix XenMobile en Netscaler met de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) om bedrijven te helpen hun werknemers productiever laten zijn, terwijl tegelijkertijd IT-professionals in staat gesteld worden bedrijfsdata zowel binnen de cloud als via on-premise applicaties te beschermen.

Citrix NetScaler integreert met EMS om VPN-functionaliteit te bieden, zodat  on-premise applicaties op door Microsoft Intune beheerde apparaten veiliger, identiteit gebaseerde toegang kan worden geboden. Dit biedt klanten een breed scala aan opties voor het beheer van lokale applicaties in een mobile-first wereld.

Daarnaast bieden de Citrix Worx Mail en Forms applicaties, ShareFile enterprise file share and sync en Citrix Receiver, ondersteuning voor EMS, waardoor klanten deze mobiele applicatie-ervaringen op dezelfde manier kunnen beveiligen en beheren als Office 365 en SAP Fiori apps.

“Onze relatie met Citrix is altijd gestoeld geweest op de toewijding aan het succesvol maken van onze beider klanten door werknemers productiever te laten zijn”, zegt Scott Guthrie, executive vice president Cloud and Enterprise bij Microsoft. “Door Azure te selecteren als zijn preferabele en strategische cloud, helpt Citrix bedrijven hun personeel te mobiliseren om zo te kunnen slagen in de sterk competitieve, disruptieve wereldwijde bedrijfsomgeving.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This