Varonis blokkeert ransomware met nieuwe risicomodellen

19 mei 2016

Varonis Systems heeft een nieuwe beta-versie van zijn security-software uitgebracht die 20 nieuwe risicomodellen telt. Dankzij verbeterde detectiemogelijkheden die in een  ‘behavior research laboratory’ zijn ontwikkeld, verwacht het bedrijf dat organisaties nu beter in staat zijn om cyber-aanvallen, interne gegevensdiefstal, beveiligingsinbreuken en nieuwe varianten van ransomware te analyseren en te detecteren voordat er ernstige schade wordt aangericht.

Versie 6.2.36 van het Varonis Metadata Framework platform bevat nieuwe, op gedrag van de gebruiker gebaseerde risicomodellen die bescherming bieden tegen de laatste bedreigingen. Het gedragslab van Varonis werkt continu aan risicomodellen voor DatAlert Analytics, zodat de klant voorop loopt op het gebied van de laatste beveiligingsontwikkelingen. De nieuwe toevoegingen bestaan o.a. uit risicomodellen gebaseerd op account-detectie, geavanceerd gedrag van ransomware, abnormale lock-out gebeurtenissen, massale verwijdering van gegevens en accumulatieve analyse van slapende en gevoelige data. 

De laatste versie bevat tevens een nieuwe DatAlert gebruikersinterface (UI), speciaal ontworpen met een intuïtief design om gevaren in één oogopslag te detecteren en een duidelijk beeld te geven van het systeem – waar bevindt zich een beveiligingsprobleem, wat moet onderzocht worden en een gedetailleerde analyse van waarschuwingen en activiteiten. Dit stelt de IT-beheerder of de beveiligingsexpert in staat om de meldingen sneller te klasseren volgens prioriteit, te analyseren en vervolgens actie te ondernemen om incidenten op te lossen. 

Pin It on Pinterest

Share This