Royal Bank of Scotland kiest voor Red Hat Mobile, Container en Cloud-technologie

19 mei 2016

Royal Bank of Scotland doet een beroep op Red Hat voor zijn nieuwe Open Experience-centrum draait op Red Hat-technologieën, Het gaat onder andere om het Red Hat Mobile Application platform en OpenShift Enterprise, Red Hat’s web-scale container-applicatieplatform.

Open Experience is een centrum voor technologische oplossingen dat in februari 2016 door Royal Bank of Scotland werd gelanceerd op het hoofdkantoor in Edinburgh, Verenigd Koninkrijk. Het doel is om innovatieve nieuwe technologieën voor de bank en zijn klanten te evalueren. Open Experience is niet alleen een fysieke ruimte, maar staat ook voor een nieuwe manier van denken. Die moet Royal Bank of Scotland helpen bij het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten in een omgeving die hechtere samenwerking tussen collega’s, bedrijven en klanten stimuleert.

Nieuwe ideeën

Het Open Experience team van deskundigen werkt samen met financiële technologische bedrijven om nieuwe ideeën te ontwikkelen, die mogelijk tot pilots voor klanten kunnen leiden. Daarnaast is het continu op zoek naar opkomende technologieën over de hele wereld.

Het Open Experience centrum is gevestigd naast de Entrepreneurial Spark business accelerator hub van de bank, die een broedplaats is voor startups en een nest voor snelgroeiende bedrijven. De deelnemers aan deze accellerator krijgen hierdoor toegang tot de technologieën en innovaties van Open Experience. Sinds de lancering in 2011 heeft de Entrepreneurial Spark accellerator meer dan 660 bedrijven ondersteund.

OpenShift

Met behulp van OpenShift, het bekroonde container-gebaseerde applicatieplatform van Red Hat, kunnen de ontwikkelaars van Open Experience sneller applicaties ontwikkelen, hosten en schalen en in een cloud-omgeving. De elastische, meertalige, container- en Kubernetes-gebaseerde architectuur van OpenShift automatiseert de provisioning, het beheer en de schaalbaarheid van toepassingen. Ontwikkelaars kunnen zich hierdoor kunnen richten op het schrijven van applicatiecode voor hun bedrijf, startup of hun volgende grote idee. De ondersteuning van meerdere talen en frameworks, databases en ontwikkeltools, biedt een lage toetredingsdrempel, zodat ontwikkelaars hun project gemakkelijker kunnen starten en sneller met programmeren kunnen beginnen, gebruikmakend van de talen en tools die ze al kennen en gebruiken.

Mobile is fundamenteel voor digitale transformatie en innovatie in moderne organisaties door de mogelijkheid om businessmodellen, processen en de klantervaring ingrijpend te veranderen. De veiligheid en de integratie van de back-end data voor mobiele apps heeft daarbij de hoogste prioriteit. Mobiele applicatieplatformen kunnen een integraal onderdeel zijn voor het efficiënt ontwikkelen en implementeren van back-end diensten voor mobiele toepassingen. Het Red Hat Mobile Application Platform biedt deelnemers bekroonde technologie, ontworpen om de ontwikkeling, integratie, implementatie en het beheer van mobiele oplossingen te vereenvoudigen.

Royal Bank of Scotland anticipeert op de uitbreiding van zijn relatie met Red Hat om aanvullende technologieën van het open source bedrijf in de toekomst beschikbaar te maken voor Open Experience.

 

Pin It on Pinterest

Share This