Databeveiliging en cloudoplossingen topprioriteit bij Europese IT-investeringen

19 mei 2016

Databeveiliging (54%) en cloudoplossingen (52%) zijn momenteel de belangrijkste investeringsdomeinen voor IT-afdelingen in Europa, meldt Toshiba Information Systems Benelux. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder 400 senior IT-beslissers van middelgrote en grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Het onderzoek, in opdracht van Toshiba verricht door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau ICM Unlimited, belicht de uitdagingen waar IT-medewerkers voor staan in een tijd waarin het aantal devices sterk groeit en het Internet of Things in opkomst is. Het laat zien hoe deze trends bij zowel medewerkers als directieleden hoge verwachtingen scheppen. Of het nu gaat om het beheren van software-upgrades – wat respondenten uit het Verenigd Koninkrijk (36%) en Duitsland (39%) als hun grootste uitdaging beschouwen bij het op schaal beheren van devices – of om het beschermen van hun bedrijf tegen de veiligheidsrisico’s die het groeiende aantal touchpoints met zich meebrengt. Nu er meer devices dan ooit in staat zijn de bedrijfsgegevens te benaderen en 62% van de medewerkers in alle sectoren eigen devices als smartphones (42%) en tablets (31%) gebruikt om mobiel te werken, zien bedrijven beveiliging terecht als topprioriteit.

IDC

De resultaten tonen tevens aan dat herhaalde bedreigingen van de IT-beveiliging ertoe leiden dat bedrijven regelmatig controles uitvoeren. Meer dan 60% van de geënquêteerde bedrijven neemt zijn beveiligingsstrategie minstens één keer per jaar onder de loep. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland noemt één op de vijf senior IT-beslissers externe cyberaanvallen het grootste risico voor de corporate beveiliging van een organisatie, terwijl in Frankrijk virussen (22%) de voornaamste reden tot bezorgdheid zijn.

Doordacht aankoopbeleid

Om een evenwichtige beveiliging te realiseren en medewerkers toch in staat te stellen zo plezierig mogelijk te werken door ze de device van hun voorkeur te laten gebruiken, is een doordacht aankoopbeleid cruciaal. De beperkte levensduur van de batterij (41%) is een van de belangrijkste klachten waar senior IT-beslissers mee geconfronteerd worden. Dit geeft aan dat bedrijven zich moeten richten op het investeren in devices die specifiek bedoeld zijn voor zakelijk gebruik, zoals Toshiba’s Portégé Z20t-C, waarvan de batterij tot 19 uur meegaat.

Een andere belangrijke investeringsprioriteit zijn cloudoplossingen. Deze helpen bedrijven de concurrentie voor te blijven doordat ze het mogelijk maken de gegevens, documenten en applicaties die medewerkers op hun device gebruiken op eenvoudigere wijze te beheren. Door middel van cloud computing kunnen bedrijven IT on demand afnemen, zodat ze hun computergebruik, al naar gelang hun behoefte, naar boven of naar beneden bij kunnen stellen. 

Make IT work-gids

Meer resultaten van het onderzoek en aanvullende informatie zijn te vinden in de nieuwe ‘Make IT work’-gids van Toshiba, die vanaf vandaag te downloaden is via de ‘Make IT work’-website. De gids, die nader ingaat op de belangrijkste uitdagingen waar senior IT-beslissers zich op dit ogenblik voor gesteld zien, is ingedeeld in hoofdstukken die een afspiegeling zijn van de voornaamste pijlers onder Toshiba’s portfolio van zakelijke producten en oplossingen: veiligheid, betrouwbaarheid, connectiviteit en beheerbaarheid.

“Technologische innovatie blijft een hoofdrol spelen in de consumenten- en zakelijke wereld. Zij fungeert als de grote enabler van efficiency. Maar, zoals de senior IT-beslissers uit het onderzoek aangaven, moet innovatie ook geïmplementeerd worden op een manier die beheerbaar is en die een betrouwbare, veilige en ‘altijd-verbonden’ ervaring garandeert,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Nu echter blijkt dat 81% van de senior IT-beslissers die databeveiliging als een van de belangrijkste prioriteiten ziet als het gaat om de uitgaven voor IT-beveiliging, en cyberaanvallen als de grootste bedreiging voor de beveiliging van het bedrijf, is het cruciaal dat IT-teams ook in praktijk brengen wat zij prediken. Ons onderzoek toont aan dat het onbevoegd gebruik van IT-systemen en -oplossingen gemeengoed is binnen organisaties en dat aangenomen wordt dat vooral medewerkers van IT-afdelingen (41%) geneigd zijn de regels met een korreltje zout te nemen. Hopelijk draagt onze gids ertoe bij dat senior IT-beslissers zich meer bewust worden van zulke potentiële valkuilen en van de kwetsbaarheden in hun processen en infrastructuur.”

De nieuwe gids en het onderzoek zijn een vervolg op Toshiba’s pan-Europese ‘Make IT work’-campagne die in februari van dit jaar gelanceerd is, samen met een uitgebreide reeks nieuwe dedicated zakelijke devices van Toshiba, waaronder de Portégé Z20t-C en Z30-C en de Tecra A40-C. Deze campagne, die ondersteund wordt door een investering van meer dan één miljoen euro, bevestigt opnieuw de betrokkenheid van Toshiba bij met name de mid-size en corporate markt. 

Pin It on Pinterest

Share This