Infor kondigt overname aan van Merit

18 mei 2016

Infor kondigt de overname aan van Merit Globe AS (Merit). Merit is een toonaangevende leverancier op het gebied van consulting services voor Infor M3 in Europa. Merit brengt ongeveer 240 ervaren consultants met tientallen jaren ervaring op het gebied van Infor M3 aan boord en zorgt hiermee voor een verbetering van Infor Services in Europa. Infor zal ook profiteren van de best-practices en technologie die door Merit zijn ontwikkeld om proactief services te leveren aan klanten. Hiermee worden problemen opgespoord en opgelost voordat klanten een verstoring in hun bedrijfsvoering ervaren. 

infor“Eerder dit jaar brachten we onze consultancy-, support- en cloud-onderdelen onder in één groep, Infor Services, om een verbeterde en meer samenhangende klantervaring in het cloud-tijdperk te kunnen leveren. Nu onze projecten groter worden, verder gaan dan edge applications, en bedrijfskritische processen adresseren, investeert Infor in implementatie en klantenservice,” aldus Charles Phillips, CEO van Infor. “De overname van Merit geeft ons de beschikking over een getalenteerd en ervaren team dat zal helpen om aan de groeiende vraag te naar Infor M3 te voldoen. Infor M3 is een enterprise resource platform (ERP) voor de machine-, mode- en procesindustrie, dat een snelle groei heeft doorgemaakt in de afgelopen drie jaar.”

Merit is een toonaangevend adviesbureau, gevestigd in Noorwegen, dat gespecialiseerd is in Infor M3. Het bedrijf heeft ongeveer 250 medewerkers en meer dan 500 klanten in 18 landen. Merit zal een speciale business unit binnen Infor Services blijven, waarbij Erik Outzen, CEO van Merit, de business unit blijft leiden en rapporteert aan Darren Saumur, global head van Infor Services.

“Sinds de oprichting 12 geleden, is Merit uitgegroeid tot één van de grootste adviesbureaus voor Infor-producten en worden we door onze meer dan 500 klanten gewaardeerd voor het leveren van ongeëvenaarde service,” stelt Erik Outzen, CEO van Merit Globe AS. “Omdat ons bedrijf zich volledig heeft toegelegd op Infor M3, zijn we van heel dichtbij getuige geweest van de transformatie van Infor naar ‘s werelds eerste cloud-bedrijf voor de industrie. We worden geïnspireerd door het innovatieve design van Infor’s in-house creatieve bureau, Hook & Loop, en de baanbrekende toepassing van datawetenschap en machine learning vanuit Infor Dynamic Science Labs. We zijn erg verheugd om deel uit te maken van zo een innovatief team.”

De overname is op 12 mei gesloten en de voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This