Kaseya lanceert cloudgebaseerde ID as a Service voor MSP’s

10 mei 2016

Kaseya biedt met Kaseya AuthAnvil On-Demand een primeur: een nieuwe cloudoplossing voor Identity and Access Management (IAM) met de eerste en enige Universal Directory. Hiermee kan een MSP alle IAM-eisen van zijn klanten op een consistente en gestandaardiseerde manier beheren. Tegelijkertijd ondersteunt het naadloos het brede scala van directory-managementtechnologieën die zijn klanten gebruiken.

KaseyaVolgens de 2016 Global MSP Pricing Survey van Kaseya zien snelgroeiende MSP’s beveiligingsdiensten als belangrijk concurrentievoordeel, en waarmee ze inspelen op de grootste zorg van hun klant: hogere veiligheidsrisico’s. Met AuthAnvil On-Demand kunnen MSP’s hun klanten geauthentiseerde en veilige toegang verlenen tot zowel lokale als cloudapplicaties vanaf vrijwel elk apparaat.

De AuthAnvil On-Demand authenticatiesuite bestaat uit twee componenten.

  • Multifactor-authenticatie (MFA): verzekerd een zeer hoog niveau van beveiliging doordat toegang alleen mogelijk is voor geautoriseerde gebruikers. Toegang tot apparaten en applicaties is mogelijk met behulp van populaire mobiele apparaten, zoals de iPhone en apparaten die draaien op Android, en populaire Universal Second Factor-hardwaresleuteltechnologie (U2F) van bedrijven als Yubico.
  • Single Sign-On (SSO): hiermee loggen gebruikers één keer in, waarna ze toegang hebben tot al hun webapplicaties. SSO is geïntegreerd met multifactor-authenticatie om de identiteit te verifiëren, en met Password Management om het loginproces te automatiseren. Zo zorgt het in een handomdraai voor provisioning en deprovisioning van gebruikers.

MSP’s kunnen AuthAnvil On-Demand inzetten voor het:

  • toevoegen van een standalone, gelabeld IDaaS-serviceaanbod om optimaal MFA, Password Management en SSO te bieden voor clouddiensten als Salesforce.com, Dropbox, Office 365, en voor on-premise applicaties als SharePoint, Exchange en Microsoft Dynamics;
  • creëren van een uitgebreid, gebruikersgebaseerd beveiligingsaanbod dat onder andere bestaat uit IDaaS, antivirus, antimalware en cloudback-up vanuit Kaseya’s brede portfolio van toonaangevende MSP-oplossingen;
  • versterken van de beveiliging van hun eigen klantactiviteitencentra door toegang tot tools voor klantmanagement te beperken, door klantwachtwoorden te versterken en te beschermen, en door toegangsrechten van oud-werknemers direct te beëindigen.

AuthAnvil On-Demand is geïmplementeerd op Microsoft Azure Cloud, een van de grootste en meest schaalbare public clouds ter wereld. Het Azure-platform stelt AuthAnvil On-Demand in staat om compliant te zijn met een breed scala van internationale en branchespecifieke standaarden, zoals ISO 27001, SOC 1 en SOC 2. Kaseya AuthAnvil On-Demand is beschikbaar in het gehele, wereldwijde Azure-netwerk en beschikt over eigen PODS in Noord-Amerika en Europa.

Paul Cissel, CEO van Internet & Telephone (I&T), een Managed Service Provider in New England met klanten in veertien landen: “I&T was een early adopter van Kaseya’s AuthAnvil tweefactorauthenticatie en single sign-on. Met het implementeren van deze oplossingen hebben onze klanten hun securityniveau aanzienlijk kunnen verhogen. De cloudgebaseerde Universal Directory maakt de oplossing voor ons compleet en maakt dat IDaaS een interessant aanbod is.”

Mike Puglia, Chief Product Officer van Kaseya: “De komende twee jaar zal de IDaaS-markt naar verwachting verdubbelen, wat het een sector van explosieve groei maakt. Met AuthAnvil On-Demand kunnen MSP’s deze kans grijpen en snel een winstgevend dienstaanbod op het gebied van beveiliging opbouwen en inzetten voor eindgebruikers.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This