Aerea levert het grootste Internet of Things netwerk van Nederland

10 mei 2016

Aerea, leverancier van connectiviteitsdiensten, heeft in Nederland een mobiel netwerk met landelijke dekking voor het Internet of Things uitgerold. Met een frisse blik op de toekomst en een groep gepassioneerde professionals is Aerea klaar voor de volgende digitale vloedgolf.

AereaHet netwerk van Aerea is gebaseerd op de technologie van SIGFOX. Hiermee kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden. Via het netwerk is bovendien direct roaminggerealiseerd op alle aangesloten SIGFOX-netwerken wereldwijd. Apparaten kunnen daarom eenvoudig over grenzen heen met elkaar communiceren.

Bedrijfsmodel voor het IoT

Nicholas van Hoey Smith, CEO van Aerea: “Onze oplossing is uitermate geschikt voor bedrijven die op grote schaal met IoT aan de slag willen. Niets staat ons in de weg om de komende jaren miljoenen devices aan te sluiten én het bedrijfsleven miljoenen te laten besparen. Om de volgende vloedgolf aan ‘dingen’ te verbinden heb je lage tarieven en batterijen die jaren meegaan nodig. Aerea biedt al connectiviteit vanaf slechts een euro per jaar per device. Wij kiezen er voor om vanaf het begin met een eenvoudig bedrijfsmodel te werken. Aerea staat voor gemak en biedt voor Nederland en alle andere SIGFOX-landen één contract en SLA,  met standaard API’s voor het ontsluiten van klantdata.”

Open technologie

De oplossing van Aerea is mogelijk dankzij de open technologiestructuur van SIGFOX, de Franse netwerkprovider van het Low Power Wide-Area Network (LPWAN). SIGFOX-netwerken worden wereldwijd in hoog tempo uitgerold. Een groot deel van Europa en daarbuiten is al voorzien van dekking en miljoenen apparaten en sensoren zijn inmiddels op het netwerk aangesloten. SIGFOX werkt via de Ultra Narrow Band (UNB), een vrije frequentie met zeer hoge capaciteit, die zeer geschikt is voor kort twee-wegberichtenverkeer. In Nederland werkt Aerea samen met gevestigde telecomoperators, hardware- en platformbouwers. Het netwerk wordt nu al met succes gebruikt voor parkeersensoren, rookmelders, watermeters en gps-trackers.

Kansen van het IoT 

Om het succes van Aerea te versnellen, zijn twee ervaren topmannen uit de telecombranche, John van Vianen en Ras Lalmy, tot de board toegetreden. “Wij geloven sterk in de ongekende mogelijkheden die IoT creëert voor bedrijven, overheden en consumenten. Naar verwachting zijn er over vijf jaar wereldwijd meer dan 25 miljard apparaten aangesloten op het internet. Met de internationale slagkracht van SIGFOX en de professionals van Aerea zien we het als een fantastische uitdaging om dit potentieel te ontsluiten.”

Pin It on Pinterest

Share This