Universiteit van Cambridge lanceert HPC as a Service

4 mei 2016

Red Hat kondigt aan dat de Universiteit van Cambridge, een van ‘s werelds oudste en meest prestigieuze academische instellingen, voor Red Hat heeft gekozen om haar OpenStack-gebaseerde high performance computing (HPC) initiatieven te ondersteunen. Het Red Hat OpenStack-platform wordt ingezet voor de HPC-as-a-Service mogelijkheden, maar de Universiteit van Cambridge is ook van plan om samen te werken met Red Hat om HPC-mogelijkheden naar de upstream OpenStack-community te brengen.

De Universiteit van Cambridge is een van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. Het bestaat uit 31 hogescholen en meer dan 150 afdelingen, faculteiten, scholen en andere instellingen. Haar missie is om bij te dragen aan de samenleving door middel van onderwijs en onderzoek op het hoogste niveau. De universiteit is een wereldwijde leider in high performing computing, mede door haar werk om een aantal van de snelste supercomputers van het Verenigd Koninkrijk te creëren.

De Universiteit van Cambridge zag kansen om haar HPC & research computing-leiderschap uit te breiden. De Cambridge Research Computing Dienst (RCS) is verantwoordelijk voor hosting, systeemondersteuning, wetenschappelijke ondersteuning en de dienstverlening van een groot supercomputing-platform voor de onderzoekgemeenschap van de Universiteit van Cambridge. De belangrijkste faciliteiten bestaan uit een grote cpu-rekencluster (Darwin) en een energiezuinige GPU compute cluster (Wilkes).

Om haar nieuwe Research computing-as-a-Service aanbod mogelijk te maken, en de onderzoeksinstelling in de voorhoede te houden van big data wetenschap, wendde de Universiteit van Cambridge zich tot haar oude partners Dell en Intel, om te helpen bij het creëren van een van de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld. De Universiteit van Cambridge koos daarbij voor het Red Hat OpenStack-platform om het Research Computing-as-a-Service aanbod te bouwen. In eerste instantie gebruikte de Universiteit van Cambridge OpenStack tijdens de proof-of-concept fase op een community-ondersteunde Linux-versie. Voor de productie-implementatie vond de universiteit echter dat een meer betrouwbare, geïntegreerde en ondersteund OpenStack-platform nodig was, waardoor ze bij het Red Hat OpenStack-platform terecht kwam.

Red Hat is een OpenStack-leider, zowel door bijdragen aan de upstream OpenStack-gemeenschap als het werk om een gebruiksklaar OpenStack-platform te leveren aan zakelijke klanten. Het Red Hat OpenStack-platform is een uiterst schaalbare, Infrastructure-as-a-Service-oplossing (IaaS) voor productieomgevingen, dat zich heeft ontpopt als het geprefereerde opensourcecloudplatform voor een groeiend aantal internationale organisaties. Door het gebruik van Red Hat Enterprise Linux, kunnen organisaties OpenStack inzetten op een beproefd, betrouwbaar en veiliger fundament. Daarnaast kunnen ze profiteren van de support van Red Hat.

Naast de keuze voor het Red Hat OpenStack-platform wil de Universiteit van Cambridge met Red Hat werken vanwege het leiderschap van het bedrijf in open source. Red Hat en de Universiteit van Cambridge zijn samen van plan om HPC-mogelijkheden naar de upstream OpenStack-community te brengen en het opensourcecloudplatform beter geschikt te maken voor wetenschappelijk onderzoek.

cambridge-university-384244

Pin It on Pinterest

Share This