Sophos neemt Secureworks over om cyberbeveiligingsdiensten en -technologie voor organisaties wereldwijd te versnellen

22 oktober 2024

Sophos en Secureworks kondigen aan dat Sophos een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Secureworks. De all-cash transactie wordt gewaardeerd op ongeveer 859 miljoen dollar. Sophos wordt gesteund door Thoma Bravo, een toonaangevend software-investeringsbedrijf.

De ervaring van Sophos met en reputatie als toonaangevende leverancier van managed security services en end-to-end beveiligingsproducten, in combinatie met de security operations expertise in het Taegis platform van Secureworks, zal naar verwachting leiden tot aanvullende, geavanceerde MDR- en XDR-oplossingen voor hun wereldwijde klantenbestand. Samen zullen ze de resilience en beveiliging van wereldwijde organisaties van elke omvang versterken dankzij een combinatie van beveiligingscontroles, AI, threat intelligence en twee teams met decennialange ervaring op het gebied van cyberbeveiliging.

Sophos verwacht oplossingen van beide organisaties te integreren in een breder en sterker beveiligingsportfolio waarvan kleine, middelgrote en zakelijke klanten kunnen profiteren. Dit betekent onder andere dat Sophos zijn huidige portfolio zal uitbreiden met ander nieuw aanbod zoals identity detection and response (ITDR), next-gen SIEM-mogelijkheden, beveiliging voor operational technology (OT), en verbeterde risicoprioritering van kwetsbaarheden. De combinatie van Sophos en Secureworks, beide met een focus op partners, zal ervoor zorgen dat de organisatie zijn aanwezigheid op de markt kan uitbreiden om meer waarde te creëren binnen het kanaal en de security community te versterken.

“Secureworks biedt een innovatieve, toonaangevende oplossing met zijn Taegis XDR-platform. In combinatie met onze beveiligingsoplossingen en leiderschap in MDR, versterken we onze gezamenlijke positie in de markt en zorgen we voor betere resultaten voor organisaties van elke omvang, wereldwijd”, zegt Joe Levy, CEO, Sophos. “De gerenommeerde expertise van Secureworks op het gebied van cyberbeveiliging sluit perfect aan op onze missie om organisaties te beschermen tegen cybercriminaliteit door krachtige en intuïtieve producten en diensten te leveren. Deze overname betekent een belangrijke stap vooruit in onze streven naar een veiligere digitale toekomst voor iedereen.”

Cyberrisico’s blijven escaleren, gedreven door een oncontroleerbaar cybercrimineel ecosysteem en wereldwijde geopolitieke druk. Sophos en Secureworks delen een lange geschiedenis van uitzonderlijke threat intelligence, beveiligingsactiviteiten, incident respons en innovatieve beveiligingsproducten die organisaties helpen deze tegenstanders te verslaan.

“Onze missie bij Secureworks is altijd geweest om menselijke vooruitgang veilig te stellen. Sophos zijn portfolio van toonaangevende endpoint-, cloud- en network -beveiligingsoplossingen – in combinatie met onze XDR-gedreven managed detection and response – is precies wat organisaties zoeken om hun beveiliging te versterken en gezamenlijk het tij te keren tegen de tegenstander”, zegt Wendy Thomas, CEO, Secureworks. “Joe en ik geloven allebei dat deze transactie ons go-to-market-aanbod zal versterken met de wereldwijde schaal, expertise en reputatie van Sophos.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This