Descartes neemt Sellercloud over

16 oktober 2024

Descartes Systems Group, speler op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, kondigt aan dat het Sellercloud over heeft genomen, een toonaangevende leverancier van omnichannel ecommerce-oplossingen.

Sellercloud, gevestigd in de VS, ondersteunt kleine en middelgrote detailhandelaren, distributeurs, groothandelaren en fabrikanten met multichannel ecommerce-activiteiten. De Inventory Management-oplossingen en Order Management (IMS/OMS)-oplossingen van Sellercloud helpen klanten om voorraadniveaus via meerdere verkoopkanalen te synchroniseren, plannen en beheren. Daarnaast helpt Sellercloud om het fullfilmentproces van productverkopers te orkestreren, van het routeren van bestellingen naar het juiste magazijn tot magazijnmedewerkers helpen om orderpicken, verpakken, verzenden en retourneren beter te beheren.

“Onze geïntegreerde ecommerce-oplossingen zijn ontworpen om productverkopers te helpen in elke fase van hun groei, van een startup met één product tot een wereldwijde multichannel organisatie”, zegt Mikel Richardson, General Manager of ecommerce bij Descartes. “Sellercloud breidt ons productportfolio uit met geavanceerde mogelijkheden voor voorraad- en orderbeheer, waar onze klanten om hebben gevraagd. Door dit te combineren met de bestaande ecommerce shipping, fulfillment en warehouse management-oplossingen van Descartes, geloven we dat het resultaat een écht onderscheidend aanbod is voor het beheer van de volledige levenscyclus van binnen- en buitenlandse ecommercezendingen.”

“We blijven naar onze klanten luisteren om te horen wat belangrijke investeringsgebieden zijn in ons Global Logistics Network”, zegt Edward J. Ryan, CEO van Descartes. “Sellercloud is een directe aanvulling op onze investeringen in XPS, ShipRush, pixi en Peoplevox en we zijn verheugd om de medewerkers, klanten en partners van Sellercloud te verwelkomen in de Descartes-familie.”

Het hoofdkantoor van Sellercloud is gevestigd in New Jersey. Descartes heeft Sellercloud overgenomen voor een bedrag van ongeveer 110 miljoen US dollar, met beschikbare contanten, plus een mogelijke prestatiegerelateerde vergoeding. Het maximale bedrag dat op basis van de prestatiegebonden earn-out in contanten kan worden uitbetaald is 20 miljoen dollar, gebaseerd op het behalen van de omzetdoelstellingen van het gecombineerde bedrijf in elk van de eerste twee jaren na de overname. Een earn-out zal naar verwachting worden betaald in fiscaal 2026 en fiscaal 2027.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This