SANDT: ‘De Belgische industrie efficiënter maken met behulp van technologie’ ​

15 oktober 2024

De pas opgerichte Belgische start-up SANDT heeft al drie multinationals overtuigd om een beroep te doen op zijn diensten om hun strategie en productietechnologieën op elkaar af te stemmen. Het doel is om ongeveer twintig consultants en personeel aan te werven.

De start-up SANDT (wat staat for Strategy AND Technology) werd eind 2023 opgericht door twee dertigers uit de wereld van IT, engineering en consultancy en heeft als missie om in België gevestigde industriële bedrijven te helpen bij het verwerven van de technologische middelen die ze nodig hebben om hun strategie uit te voeren en hun rentabiliteit te verbeteren.

“We hebben in de praktijk gezien dat bedrijven die een beroep doen op de diensten van grote adviesbureaus het vervolgens moeilijk vinden om het strategische advies dat ze krijgen in de praktijk te brengen. Bovendien hebben consultants die worden aangetrokken om technische projecten uit te voeren over het algemeen geen strategische visie op het bedrijf. Het gevolg is dat de ontwikkelde tools niet voldoen aan de strategische doelstellingen van het bedrijf, of dat de doelstellingen van het management onbereikbaar zijn met de bestaande tools”, legt Nick Allaert, Partner bij SANDT, uit.


Hugo Costes and Nick Allaert, co CEO

Dubbele expertise

SANDT biedt een pragmatische aanpak die de twee expertisedomeinen combineert: strategisch advies, gebaseerd op aanbevelingen van toonaangevende adviesbureaus, en uitvoering door het eigen team om bedrijfsstrategie, informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) op elkaar af te stemmen om productieprocessen en apparatuur te bewaken en te controleren.

“Het doel is om managers in staat te stellen beslissingen te nemen op basis van relevante data-analyse. Hiervoor gebruiken we geavanceerde technologieën, waaronder het Internet of Things (IoT) om gegevens te genereren en artificiële intelligentie om deze te organiseren. Vervolgens integreren we al deze elementen in de IT-systemen van onze klanten en presenteren we de resultaten in de vorm van interactieve dashboards. Deze convergentie stelt ons in staat om nieuwe perspectieven naar voren te brengen en oplossingen te vinden”, legt Nick Allaert uit.

Drie eerste wereldwijde klanten

In slechts een paar maanden tijd heeft SANDT al drie multinationals overtuigd om van zijn diensten gebruik te maken. De eerste biedt industriële productiviteitsoplossingen, de tweede is een van de grootste autofabrikanten en de derde is een wereldwijde referentie in de reisindustrie.

“We werken momenteel bijvoorbeeld aan een AI-ondersteunde modernisering van het reserveringssysteem voor vliegtickets voor een wereldwijde reus in de toeristische sector. We bieden ook IT-engineeringondersteuning aan een grote autofabrikant bij het implementeren van zijn strategie om elektrische mobiliteit en energievoorziening in Europa te ontwikkelen. Het gebruik van geavanceerde technologieën en de engineeringervaring van ons team stellen ons in staat om enkele vrij ambitieuze uitdagingen aan te gaan,” zegt Nick Allaert tevreden.

Ambitie: snelle groei

Het strategische en technische model van SANDT spreekt ook IT- en OT-experts aan.

De twee medeoprichters hebben al 14 talenten aangeworven om aan de behoeften van hun eerste klanten te voldoen en mikken op een snelle groei naar 40 mensen tegen eind 2025.

“Onze kracht ligt in ons vermogen om een interessant carrièrepad, inclusief strategische consultancy, te bieden aan ervaren mensen die op het toppunt van hun kunnen zitten. De gezelligheid en het menselijke aspect van onze structuur zijn ook belangrijke troeven om de beste talenten van de Belgische markt te overtuigen om zich bij ons aan te sluiten”, besluit Hugo Costes, Partner bij SANDT.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This